OHMYGOSSIP — “Kogu ümbrus õpetab näitlejat. Kui aega saan siis armastan käia ka meistrite juures õppimas, näitlejatelegi tehakse koolitusi ja seminare. Mulle meeldib olla arengus, protsessis – mul on õnneks veel palju õppida. Teadlikult käin vaatamas National Theatre Live ülekandeid Ekraani kinos,” räägib armastatud näitlejanna ning tänavu taas Eesti “Populaarseim persoon” edetabelisse jõudnud Inga Lunge Ohmygossip.ee’le.

Kui palju on teie elu muutnud seriaal “Pilvede all”? Kuidas?
Iga töö muudab. Iga inimene muudab. Meie tiim on kogum inimestest, kes tihtipeale ise püünele ei trügi kuid vaatamata kõigele protsessi oluliselt mõjutavad. Ja mõju ei ole mitte ainult nende tööst lähtuv, vaid ka sellest kui suure osa oma heast tujust nad meie koos veedetud aega pühendavad. Ma olen oma elus väga inimestes kinni, minu jaoks on olulisem kui töö ise need, kes mu ümber on. Kui tööpäevad on pikad, siis annab jõudu see kui tootmisjuht pai teeb ja küsib, et kas veel jaksan, kui Lutsepp stseeniga rahule jääb ja mõne tunnustava sõna ütleb, kui diivaninurgas võtte vahepeal üksteise otsas lösutame, kui maailma parima cateringi firma omanik Kaie Rätsep on meile imemaitsva koogi teinud. Seega töö muudab mind vist vähem kui inimesed, aga mul on nende muutuste üle väga hea meel.

Milline on olnud siiani teie lemmikroll? Millest, millisest rollist näitlejana unistate?

Mida aeg edasi seda raskem on kleepida “lemmiku” silte. Lemmikraamat, lemmikroll, lemmikfilm, lemmiksöök – on enamasti just need mis parasjagu käsil.

Unistan niisugustest rollidest, mis puudutavad, endale korda lähevad, milles on sõnum. Aga veelkord – eelkõige töödest, kus on kokkuhoidev ja armastav meeskond.

Kas olete vahel mõelnud ka Hollywoodi peale?

Ma saan küsimuse suunast küll aru, aga ausalt, ma mõtlen Euroopa peale, Rootsi peale, Venemaa peale, Tartu peale. Ja ma ei sildistaks – väga huvitavaid ja põnevaid töid ning kooslusi võib tulla ka mõnest täiesti ootamatust kohast.

Kui kaua olete näitlemisega tegelenud ja millal tundsite, et soovite näitlejaks saada? Kas olete elus lisaks näitlemisele veel mõnes eluvaldkonnas tegev?
Keskkooli ajal tajusin, et see võib olla suund läbi mille saaksin maailma muuta. Tegemist on siiski pigem vahendiga. Elu ei ole kahjuks nii pikk, et ma jõuaksin kõiki asju teha ja uurida, mida tahaksin. Mul on hea meel kui minu kogemustest on teistele kasu – annan väikestviisi tunde, loenguid ja koolitusi. Veevalajana on mul tohutult ideid ja unistusi – näis palju ma neist jõuan teostada.

Pilvede all
Õed menuseriaalist “Pilvede all”: Kertu (Liis Haab); Mari (Elisabet Reinsalu) ja Piret (Inga Lunge)
Foto: Kanal 2

Kuidas arendate endas näitlejaoskusi? Kui palju teete kodus iseseisvalt proove, loete ehk välisajakirjandusest nõkse, vaatate filme ja õpite nendest?
Kogu ümbrus õpetab näitlejat. Kui aega saan siis armastan käia ka meistrite juures õppimas, näitlejatelegi tehakse koolitusi ja seminare. Mulle meeldib olla arengus, protsessis – mul on õnneks veel palju õppida. Teadlikult käin vaatamas National Theatre Live ülekandeid Ekraani kinos.

Kui suur filmisõber te olete? Mis on teie enda lemmikseriaalid ja filmid?

Need märksõnad, mis oskan nimetada on taas pigem praeguse hetkega seotud ja nendeks võiksid olla – Nicole Kidman, Ingmar Bergman, Hitchcock ja oma töid ning inimesi peab ikka lemmikuks pidama, seega “Pilvede all” ikka ka!

Save

Save