“Aerial Yogilates on kombinatsioon joogast ning pilatesest, mis annab tugeva koormuse keha sisemistele tüvilihastele ja ülakehale. Samuti aitab gravitasiooni trotsiv yogilates vabaneda hirmudest, mis takistavad keha ja meele vabakslaskmist akrobaatilistes asanates*,” räägib huvitava joogastiiliga tegelev stilist ja meigikunstnik Gaida Talu Ohmygossip.ee’le.

“Tund aitab ette valmistada edasjõudnud asanateks nagu kätel – ning peapealseis ja skorpion. Yogilateses teeme ka süvavenitusi. Aerial Yogilatest tehakse poovillasel linal, mis on riputatud lakke (võrkkiige kujuna) ravib seljahaigusi nagu skolioos ja song,” avab Gaida Ohmygossip.ee’le erilise joogastiili tagamaid ning ütleb, et Aerial Yogilates on yoga ja pilatese kombo, mujal Eestis seda ei tehta.

Uurime Gaidalt, kuidas huvitav trenn ka mõjub? “Vabastavalt, jõuliselt, toob tagasi hetke lapsepõlvest. Aitab arendada süvalihaseid ja aitab tasakaalustada meelt ja keha. Mina olen seda praktiseerinud nüüd natuke alla kuu aja.”

Gaida Talu
Gaida Talu koduses joogatunnis
Foto: Erakogu

_________________________________
*Asanad – jooga asendid, mis mõjutavad füüsilist keha ja närvikeskusi. Sellised asendid annavad kehale jõudu ja kõrvaldavad füüsilised puudused ja inertsuse. Asanad mitte ainult ei juhi keha, vaid avaldavad ka tugevat hingelist toimet, vabastades meid hirmudest ning andes meile kindluse- ja rahutunde.

Aerial Yogilates saab praktiseerida Karina Yogas: www.karinayoga.weebly.com