“Kindlasti soovin proovida ma kätt ka saatejuhina! See on alati olnud minu suur unistus,” paljastab Ilja Golomb Ohmygossip.ee’le. “Üheks eesmärgiks ongi mul „TV-Oksjoni“ kui teleprojekti taastamine, sest kui selline saade 15-20 aastat hiljem ekraanile jõuaks, oleks see kindlasti huvitav ja ka innovatiivne.”

Ilja Golomb, te olete õhtujuht, pulmaisa ja jõuluvana. Milline töö neist on olnud kõige nauditavam ja miks?
Kõik kolm ametit on tähtsad ning järeleandmisi selles liialtki avatud töös ei tohiks teha keegi! Kuid just pulmaisana tuntakse mind kõige enam, sest pulmapidusid on minu ürituste töögraafikus kõige rohkem. Samuti avaldan ma pulmade teemal erinevaid artikleid, teen väga tihedat koostööd oma noorpaaridega ja naudin pulmapidude läbiviimist ise ka rohkem kuna seal on õnne, rõõmu ning ka armastust alati palju!

Meenutage põnevaimaid seiku meelelahutusüritustelt?
Põnevaid seiku on näiteks pulmapidude ajal juhtunud palju aga mõned seiklused jäävad meelde igaveseks. Näiteks ükskord tulime peale laulatust kirikust noorpaariga ja külalistega välja ning selgus, et pulmaauto uksed on lukku läinud ning võti on pulmaautos sees. Lahendasime seda selliselt, et võtsime pulmaautolt kaunistused maha, panime need peigmehe vanemate auto külge ning pulmasõit peopaika võiski jätkuda! Aga ehmatus oli noorpaarile kindlasti väga suur, kuid hiljem oli see juhtum kõigil meeles kui vahva ja naljakas seik pulmapeo ajal!

Või teine olukord oli hoopis selline, et registreerimise ajal, mis toimus väljas ühes taluhoovis, pidin mikrofoni kaudu kutsuma välja ametniku ette kõigepealt peigmehe ja kui ta kohale jõudis, siis ka pruudi koos oma isaga. Nii pärast peigmehe kui ka veidi hiljem ka pruudi väljakutsumist lõi koheselt äike ning käis ka kõva pauk ning rohkem selle pulmapeo ajal ei löönud ühtegi äikest ega kuuldud enam ka taevapauke, aga see olukord jäi nii minule kui ka kõikidele pulmakülaliste ajalukku igaveseks, et justkui loodus kuulis minu teadvustamist ning otsustaski tervitada noorpaari selliste võimsate helidega.

Kolmas juhtum oli selline. Nimelt ühes pulmas peale registreerimist võttis pruut ja peigmees vastu õnnitlusi ja lilli. Iga õnnitlusega liikus just pruut sentimeeter sentimeetri järel märkamatult tahapoole. Kuid ta ei näinud, et tema selja taga põlesid kaunid küünlad. Ühel hetkel oli aga suur šokk ja kisa, sest loor oli taganemise teel pruudil põlema süttinud. Tule enda saime me kiiresti kontrolli alla ja ka loori tegime kääridega samuti hiljem veidi põlenud äärte pärast lühemaks, kuid „kõrbenud pruudi“ nali ei suutnud end täielikult vaigistada terve selle pulmaaja ja ma täiesti kindel, et ka „šokinalja“ meenutatakse tänaseni suure ehmatusega kuid kindlasti ka naeratus näol. Ning eks neid lugusid ole nii minul kui ka teistel õhtujuht/pulmaisadel palju. Neid kokkukorjates saaksime kindlasti väga hea huumori- kui ka lõbusa šokiraamatu!

Teie isa Samuel Golomb juhtis kunagi Kanal 2- es saadet “TV Oksjon”. Kas teil endal pole olnud soovi televisioonis saatejuhina kätt proovida?
Kindlasti soovin proovida ma kätt ka saatejuhina! See on alati olnud minu suur unistus! Üheks eesmärgiks ongi mul „TV-Oksjoni“ kui teleprojekti taastamine, sest kui selline saade 15-20 aastat hiljem ekraanile jõuaks, oleks see kindlasti huvitav ja ka innovatiivne, sest ka tehnikaareng on selle aja jooksul kõvasti edasi liikunud. Uudseid lahendusi selle saate jaoks välja töötades saaksime kindlasti ka väga kvaliteetse saate ning mida müüa, seda leiab alati!

Te tegelete ka näitlemisega. Osalesite TV3- e saates “Suletud uste taga”. Kuidas te sinna saatesse mängima sattusite ning kuidas rolliga rahule jäite?
Minuga võttis ühendust Mari Torga, kes tegelebki seal filmitiimis sellega, et otsib „Suletud uste taga“ sarja erinevaid näitlejaid. Esimest korda pakkus Mari mulle seda võimalust juba aastal 2013, kuid lugedes läbi esimese stsenaariumi, mõistsin, et sinna pakutavasse rolli ma siiski ei sobi. Kuid jätsin oma „suletud uksed“ Marile lahti, oodates samal ajal uut teksti ning selle aasta veebruaris saingi uue rolli loetud. Usun, et see tegelane seal ekraanil sobis mulle hästi ning jäin selle filmiaja täitmisega üsnagi rahule. Samuti sain ka hea kogemuse ning ootan Marilt kindlasti ka uusi toredaid debüüte.

Milliseid ameteid olete oma senise elu jooksul pidanud?
Hariduselt olen ma III kutsestandardit omav ning diplomeeritud noorsootöötaja ning peale TÜ Narva kolledži lõpetamist 2009 aastal suundusin tööle Sõmeru valda juhtides seal 3 aastat Uhtna noortekeskust. Seejärel proovisin kätt ametnikuna Põhja-Tallinna Valitsuses, kus täitsin kultuuri- ja noorsootöö peaspetsialisti ametikohustusi. Tänaseks olen ma aga vabakutseline õhtujuht, pulmaisa kui ka jõuluvana ning ega mu ürituste- ja pulmagraafik ka väga luba ühele tööandjale kaua lojaalseks jääda, kuid projektipõhiselt teen koostööd kõikidega.

Huvialad?
Hobideks on mul arvuti abil muusika loomine ehk stuudiotöö ja tuleb see sellest, et enne ülikooli sai 11 aastat õpitud klaverimängu kui ka G.Otsa nim. Muusikakoolis heliloomingut. Samuti meeldib mulle väga reisida ning avastada enda jaoks uusi kohti nii Eestis kui ka välismaal, kuid suurimaks kireks siiski mul sumomaadlus. Viimases olen hetkel kuni 115kg meeste kaalukategoorias Eestis kolmandal kohal, kuid pärast maovähendusoperatsiooni täidan meeleldi siiski sumovõistlusteajal tagasihoidlikumat kohtuniku ehk „Gyoji“ või „Shimpanjo“ rolli.

Perekond ja lapsed?

Õnneks või kahjuks olen täna veel vallaline ning pean üht tuntud rolli oma tütre elus, kelleks on „pühapäevaisa roll“. Kuid tänu sellele saan rohkem pühendada hetkel end oma tööle, karjäärile ja ka hobbidele.

Millist muusikat te kuulata armastate ja kes on teie lemmikud?

Sellele küsimusele vastan ma alati sõnadega: „2pac is Still Alive!“ Räpp oli, on ja jääb kindlasti muusikastiiliks, mis mind motiveerib, stressi maandab ning ka omapärast maagilist elujõudu annab. Ning pole üldse tähtis, kas räppitakse inglise, eesti, vene, soome või mõnes muus keeles. Tähtis on, et oleks omapärane rütm, südant hellitav bass, kaunilt pealemängitud meloodia ja tõesõnumi toov mõnus ning laulev hääl.

Milline raadiojaam kuulub lemmikute hulka?

Eestis on selleks Power Hit Radio, kuid kui uudiste aeg, siis lülitan automaatselt sisse Vikerraadio!

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja suveks?
Vaadates oma kevad/suve/sügist töögraafikut aprillist novembrini, siis pulmapidusid on mul kirjas ligi 30. Samuti on tellitud ka suvepäevi, jaanikuid, kliendi- ja muid tähtpäevi ning ka koolilõpupidusid. Ja ega ma suvel väga puhata saa, kuid kindlasti otsin ma oma kiires elutempos suvel aega ka tütre ning sõprade jaoks ning käin ära Soomes, kus elavad koos oma peredega minu onupoeg Anler ja vanem vend Semjon.

Kas sooviksite midagi ka südamelt ära öelda?

Sooviksin kõikidele õhtujuhtidele ja pulmaisadele edu uue,
hoogu võtva hooaja puhul! Tervist, jõudu ja jaksu Teile kõigile! Samuti ei väsi kiitmast oma tütart Tenelit! Soovin öelda ka seda, et minu isa Samuel on suurepärane mees ning läbi oma elukogemuse ja tarkuse on andnud mulle väga palju! Soovin tervitada ka oma õde Jana, kellega viimastel aastatel oleme palju lähedamaks saanud ning muidugi tervist, õnne ja lõbusat seike kõikidele minu sõpradele, kelle jaoks nimi „Ilja“ toob alati näole siira naeratuse!