“Olgem ausad, intelligentseid olendeid ühiskonnas on 1%, ülejäänud 99% on usklikud. Vahet pole, kas usud Jeesusesse, parteisse, teadust või nõidasid,” räägib Hannes Vanaküla Ohmygossip.ee’le.

Hannes Vanaküla, kas teie arvates tehti Riigikogu valimistel e-hääletamisel sohki?
Minu vaatluse järgi e- häälte lugemisel sohki seekord ei tehtud. Aga siinkohal tahaksin rääkida hoopis ühest teisest teemast. Olgem ausad, intelligentseid olendeid ühiskonnas on 1%, ülejäänud 99% on usklikud. Vahet pole, kas usud Jeesusesse, parteisse, teadust või nõidasid. Valimistulemused määrab ära tegelikult vaimne lobitöö. Sest see väike osa inimesi, kes mõtlevad oma peaga, nende hääled ei muuda mitte midagi. Suurte isandate plaan oli, et riigikokku pääseb ainult neli parteid. Aga siis tegi keegi ühe väga kavala reklaamitriki. Enne valimisi näidati ETV-s Marilyn Kerrot. Olgu öeldud, et ta on nõidadesse uskujate iidolkuju. Ta on rahva seas kõige tegijam nõid, kuna on jõudnud Venemaa saates teisele kohale. Ja paljud inimesed võtavad Marilyni öeldut puhta kullana. Ta ütles saates, et IRL on väga negatiivne. Valimistulemustest näeme, et IRL kaotas pooled oma kohad. Siis Kerro ütles, et Vabaerakonnal on puhtad mõtted. Ja see lause on tõeline põhjus, miks Vabaerakond ja EKRE pääsesid Riigikokku. Minu, kui erapooletu vaatleja arvamus on selline, et need kaks parteid võiksid tänutäheks Marilynile lilledki viia.

Millised erakonnad moodustavad uue valitsuse ja kellest saab peaminister?
Valitsuse kokkupanemine on probleem, sest suurtel isandatel polnud plaanis Riigikokku kahte väikeparteid lasta. Sellest sain kohe aru siis, kui nägin intervjuud Ligiga. Talle oli nagu lubatud, et Riigikokku pääseb neli parteid. See oli tema jaoks suur pettumus, et sinna olid ilmunud kaks väikeparteid. Ja siis ma hakkasin jälgima, mida suured isandad teevad. Nad hakkasid otsima süüdlast. Selge on see, et ainuke, kel on võimu Venemaaga kokkuleppeid teha, et kasutada Kerrot valimiskampaanias, on Keskerakond. Ja ma nägin seda meeletut vihapurset Keskerakonna vastu. Kui Savisaarega see õnnetus juhtus, sain kohe aru, et see on isandate kättemaks. Aga kahjuks on elu alati polaarsusega. Jeesus ei saa meid päästa, kui pole saatanat, kes meid hirmutab. Ei saa läänel tõusta majanduskasvu, kui pole paha agressorriiki idast. Nii on ka parteidega. Reformierakond ei saa valitseda, kui pole kurjajuurt Keskerakonda. Ja selge on see, et kui Savisaar kaob, laguneb ka Keskerakond. Kui Keskerakond laguneb, siis laguneb ka Reformierakond. Nad on ühe asja kaks poolt. Seda olukorda tahab praegu ära kasutada Sven Mikser. Aga seda, kes tegelikult peaministriks saab, pole tänase seisuga suured isandad veel otsustanud.

Kuidas läheb valitsuses Keskerakonnal?

Keskerakond on sisemiselt haavatud, tal ei saa minna hästi. Aga alati on võimalus asju paremaks muuta. Kui nad loobuksid võõrusundite toetusest ja keskenduksid Eesti vaimsusele, siis võiks nendel väga hea tulevikuvaade olla.

Kui kaua Reformierakond võimul püsib?

Ma tean, et Reformierakonda tahetakse säilitada. Aga kellelgi on plaan teha suurpuhastust ja 1/3 liikmeid ära likvideerida.

Kas Anna-Maria Galojan tõestab oma süütust?
Ei. Ja ma arvan, et tal polegi mõtet sinnapoole püüelda. Ta võiks eluga edasi minna.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja käesoleval poolaastal?

Hetkeseisul pole mul mingeid plaane. Lihtsalt vaatan, mis siin toimuma hakkab.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Ainult üks asi. Planeet hakkab inimkonda puhastama. St. et parasiitsüsteemile ei ole mõtet enam pugeda. NB! Minu intervjuu on vastatud viisil, et ainult taiplik inimene mõistab, mida ma öelda tahan.