Täna jätkus Harju maakohtus kohtuistung eelmise aasta sügisel oma elukaaslase kaheaastase pisitüdruku sandistanud Egert Musta üle.

Must tunnistas kohtus, et saatuslikul hommikul, kui laps enam ei liigutanud, käis tal enda sõnul mõte peast läbi küll, et see võib olla seotud juhtumiga vannitoas (Egert Musta sõnul oli ta eelmisel õhtul Emilyt vannitoas reflektselt lükanud ja laps oli kuklaga vastu seina kukkunud), ent arstidele ja Voogrele ei tõtanud ta seda rääkima ka siis.

Pisikese Emily ema Keiti Voogre jalutas eile kohtust vabadusse. Keiti mõisteti süüdi kehalises väärkohtlemises ja talle määrati karistuseks kolmeaastane vangistus, millest kuus kuud kannab süüdimõistetu ära kohe ja ülejäänud 2,5 aastat tingimisi kolmeaastase katseajaga. Naist süüdistati selles, et alates 2013. aasta novembrist kuni eelmise aasta septembrini kasutas ta Emily kallal vägivalda kokku umbes kümnel korral – lõi last lahtise käega või tiris teda juustest, põhjustades lapsele valu.

Keiti süüasja arutati eile uue karistuskokkuleppe kohaselt (esimest prokuröri nõutud karistust ei pidanud kohtunik piisavalt karmiks).

Samal ajal algas teises saalis üldmenetlus Egerti üle. Musta süüdistatakse lapsele raske tervise kahjustuse tekitamises, mille tagajärjel põhjustati oht tema elule. Süüdi mõistmisel määratakse selle teo eest 4- kuni 12-aastane vangistus.

Keiti Voogre (22) nimi sai tuntuks, kui tema 2,5aastane tütar Emily viidi mullu septembris üliraskes seisundis Tallinna lastehaiglasse. Lapse kehal olid piinamisjäljed ja ta oli teadvuseta. Mitu vigastust viitasid, et ta on järjepidevalt kannatanud ränka füüsilist vägivalda.

Loe ka:
Oma ema Keiti Voogre ning “kasuisa” Egert Musta poolt jõhkralt pekstud Emily seisund võttis pöörde
Oma ema Keiti Voogre (22)  ja “kasuisa” Egert Must’a pikaajalise piinamise ja jõhkra peksmise pärast septembri keskel väga raskes seisundis lastehaiglasse viidud 2,5-aastase Emily Pehlaku seisund on natuke paranenud ent endiselt raske.

Kirsti Timmer 2.5aastase Emily piinamises kahtlustatava naise juhtumist: annan allkirja omakohtu toetuseks
Tulivihane Kirsti Timmer kirjutab oma iganädalases Naistelehe kolumnis, seekordse pealkirjaga “Ma olen šokis”, mõne päeva eest lahvatanud võikast loost, kus noor ema ja tema elukaaslane kaheaastase lapse läbi peksid ning ähvardab omakohtuga, kui kohus õiglast otsust ei langeta.