“Olen katsunud ikka igas olukorras olla optimist ja uskunud headuse võitu. Olen katsunud asju lahendada rahulikuks jäädes n-ö diplomaatiliselt, aga iga kord pole see mul õnnestunud ja siis on palju närveerimist ja nuttu,” räägib endine Vanemuise teatri näitleja Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le.

Kõigil on elus nii kergemaid kui raskemaid aegu. Kuidas teie olete oma elus raskuseid ületanud?
Olen katsunud ikka igas olukorras olla optimist ja uskunud headuse võitu. Olen katsunud asju lahendada rahulikuks jäädes n-ö diplomaatiliselt, aga iga kord pole see mul õnnestunud ja siis on palju närveerimist ja nuttu. Olen abi otsinud nõelravist ja katsunud palju liikuda ja seltskonda vahetada. Tavaliselt olen ma nähtamatu ja vähem kättesaadav kui ma olen õnnelik ja elu on korras! Kui ma muutun inimestele kättesaadavaks ja nähtavaks, siis on elu hetkel halvas seisus ja otsin ise kontakti inimestega.

Kasu on mul olnud enda tarmukusest ja oskusest leida enda ümber tõleisi sõpru, kes just murehetkedel aitavad. Tundsin seda tugevalt just siis kui kaotasin oma lapse isa ja tulid väga keerulised probleemid, mis vajasid kohest lahendamist. Oli rõõm kogeda, et mul on Pariisis nii palju häid sõpru, kes hea nõuga meile appi ruttasid! Ikkagi peaaegu pool aega oma elust elatud Eestis sealsete sõpradega ja sama palju juba Pariisis!

Olen lootusetu optimist ja suudan naerda igas olukorras oma rumaluste üle.  Ma ei vaata oma varju enda järgi ja pole ennast mitte kunagi mitte mingis olukorras väga tõsiselt võtnud. Olen veendunud, et elus võib kõigi ja kõige üle naerda ja eriti usulahkude üle, sest olen veendunud ateist ja leian, et kirikus käimine on ajaraiskamine. Minu jumal on minuga ja ta ei jäta mind maha mitte kunagi.

Mida arvate Eesti sotsiaalsüsteemist?

Eesti sotsiaalsüsteem on peaaegu olematu ja siiani ei saa aru kellele see on tehtud, sest vaadates ükskõik mis valdkonnas eestlaste elu ja eriti siin FB-s kus kõiki sündmusi täpselt koos vaidlustega näha saab, siis pole ikka asjad korras ei lasterikastes perekondades ega neile antud riigipoolses abis.  Tundub, et Eesti Riiki ei huvitagi rahva IIVE? Inimesed, kes on 40 aastat töötanud, saavad 300 eurot! Prantsusmaal saab ilma töötamatagi vanaduspensioni pea 600 eurot kuus. Riigipoolne huvi eesti rahvasse on ikka väga tagasihoidlik ja imelik. Samuti on uskumatult väike alampalk.

Kontroll vanadekodudes on väga halb, vanakesed võivad rahulikult sealt ise jalga lasta, ilma et seda tähelegi pannakse. Viimastel kuudel oli mul võimalus tutvuda Pariisis väga lähedalt haiglate ja kiirabiga ja olin rabatud nii heatahtlikust ja südamlikust suhtumisest nii haigesse kui ka lähedastesse. Kui oli tahtmine, siis sai ka haigega koos öö veeta mugavates tingimusetes. Pea igast haiglast lahkudes oli tunne nagu jätaksid maha lähedase inimese, sest eriti eriolukorras ja raskustes tekivad head inimlikud kontaktid.

 

Vaata ka:
Endine Vanemuise teatri näitleja Ene Rämmeld paljastab Ohmygossip.ee’le kuidas sugulased ta paljaks riisusid
“Leian et Eestis teevad notarid kergekäeliselt lennukaid kinkelepinguid, ilma et süveneksid asjasse ja samuti kohtunikud otsustavad ette asju, kus neile rohkem meeltmööda ollakse,” räägib Pariisis elav endine näitlejanna Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le.

Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le: Minu nõrkus on šampanja ja hea vein

“Ma olen lapsest saadik tervislikult toitunud, sest vanaema oli Eesti Vabariigi ajal Kodutütarde seltsis ja õppis seal kvaliteetset toitu tegema. Samuti oli meil Türil hiigelsuur aed ja mets üle raudtee…” meenutab endine Vanemuise teatri näitleja Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le oma maitseelamusi ja toitumisharjumusi, mis juba lapsepõlvest kaasa antud.

Ene Rämmeld elust “Vanemuise” teatris: Päeval proovid, õhtul etendused ja öösel joomised
Prantsusmaale kolinud endine Vanemuise näitleja Ene Rämmeld räägib Ohmygossip.ee’le, et avalikku alkoholi tarbimist ta ei salli. “Ma pooldan mõõdukat joomist, aga mitte seda, kui näen, et ka hilisõhtul on Tallinnas noortel tüdrukutel viinapudel käes, millest nad joovad meie silmade all.”

Libahundis Tiinat kehastanud Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le: Televaatajatele oleks vaheldust vaja. Olen uuteks väljakutseteks valmis küll!

“Kahjuks mu unelmatemaailm varises kokku kui Viljandist lahkusin, sest Panso mind oma kooli vastu ei võtnud ja see oli mulle nii raske pauk, et kavatsesin enesetappu! Kogu mu maailm varises kokku, sest ma polnud ennast mitte millekski muuks elus ette valmistanud,” paljastab näitleja Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le. Vaatamata sellele pääses naine Eesti filmiklassikasse, tehes meeldejääva rolli Tiinana Leida Laiuse poolt tehtud mängufilmis “Libahunt”.

Endine Vanemuise näitleja Ene Rämmeld samasooliste abielust: Teate, ma ei arva isegi heterode abielust mitte midagi!
“Teate, ma ei arva isegi heterode abielust mitte midagi,” kommenteerib Prantsusmaale kolinud endine Vanemuise näitleja Ene Rämmeld samasooliste abielu Ohmygossip.ee’le.