“Leian et Eestis teevad notarid kergekäeliselt lennukaid kinkelepinguid, ilma et süveneksid asjasse ja samuti kohtunikud otsustavad ette asju, kus neile rohkem meeltmööda ollakse,” räägib Pariisis elav endine näitlejanna Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le.

Ene Rämmeld, mida head ja halba meenutaksite eelmisest aastast?
Eelmine aasta oli keeruline ja mitte väga kerge aasta. Olen väga konservatiivne, mis puutub peresuhetesse, sest kaotasin oma ema noorelt ja katsusin ikka isegi siin kaugel elades oma perel silma peal hoida ja jõudumööda ka neid aidata.. Aga see lõppes mulle fiaskoga, sest ilmselt polnud mul küllalt raha, et armastust osta ja ilma selleta pole ma ju huvitav … ja nii otsustati mind Eestis ka kõigest ilma jätta — isegi sellest, mis oleks otseselt mulle pidanud kuuluma, sest elan ju Pariisis ja mul pole enam midagi rohkemat ju eluks vajagi.

Mõtlesin alati, et kindlasti on minu vaenalsed ikka veel elavad KGB endised agendid, kes KaPo’lt said puutumatuse, aga pettuda lähedastes see oli mulle väga raske löök! Samuti varastati paljaks mu ristiema, kes ainsana on mind Eestis sündimisest peale näinud ja seda tehti “kena” naabrinaise poolt, kes mängis kokku valla sotsiaaltöötajaga pannes ristiema kui vallasandi ilma kopikata oma pangakontol valla vaestemajja, mida “head inimesed kõik koos tühjaks tegid”. Kui need asjad puudutavad sind lähedalt, on raske sellega leppida ja muidugi tahaksin hakata käima kohtuteed, et õiglus võidaks, aga need tigedad, kadedad ahnitsejad seal Eestis ei ole ju kangelased USA õudusfilmist, vaid kenad puhtad armsad eesti inimesed? Kuidsa võidelda ebaõigluse vastu, mis Eestis toimub ka peresiseselt?

Prantsusmaal ei tule kõne allagi, et ühes perekonnas näiteks saab ühe lapse pärimisõigusest kõrvale lükata. See lôppeks siin vennatapmisega, sest kõikidel lastel on pärimisõigus. Samuti kui on vanainimene, kellel pole lapsi, siis kuidas saab vald usaldada võõrast inimest tänavalt, kes ennast aktiivselt pakub vanainimese õigusi kaitstes ka KOHESELT tühjendama vanainimse pangakontot oma arvele ja VALDA see ei huvita, et mängus on suured summad? Eestis on väga palju mõistmatuid asju, mis tõeliselt eelmisel aastal mu tuju rikkusid ja millest ma aru ei saa.

Leian et Eestis teevad notarid kergekäeliselt lennukaid kinkelepinguid, ilma et süveneksid asjasse ja samuti kohtunikud otsustavad ette asju, kus neile rohkem meeltmööda ollakse ja osatakse asju “omamoodi” lahti rääkida!

Eelmine aasta oli siiski mulle meeldiv see, et ilmus mu raamat, aga kui mõelda, et oled seda mõlenud ja kirjutanud kaks aastat ja sain selle eest raha vähem kui oli minu ÜKS kuupalk Pompidou Kultuurikeskuses, siis teeb see kurvaks ja polegi ju eriti motiveeritud kirjutama, kuna tasu on imetillukene… Eks iga inimene kui ta midagi teeb, tahab ju ka selle eest vastavat tasu saada, aga kuna ma pole Mihkel Raud, siis peab leppima, et raha ka ei anta, sest minuvanuselt hakata lõdvalt ropendades skandaalset raamatut kirjutama, mis müüks ju ka mind ei ahvatle.. Niiet ei teagi mida teha???

Millal teie raamat täpsemalt ilmus? Kas pisike honorar tappis täiesti kirjutamisisu?

Viimane raamat “Miks mitte ? “ilmus mais 2014 ja uut ei kirjuta.

Mis puutub tulevikuplaanidesse, siis neid on mul õnneks mitu huvitavat varuks, aga kardan karu nahka müüa ilma, et ma ta tapnud oleksin! Tundub küll kogemuste järgi, et ka kõige kindlamad plaanid luhtuvad, kui hakkad nendest ette rääkima.

 

Vaata ka:
Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le: Minu nõrkus on šampanja ja hea vein

“Ma olen lapsest saadik tervislikult toitunud, sest vanaema oli Eesti Vabariigi ajal Kodutütarde seltsis ja õppis seal kvaliteetset toitu tegema. Samuti oli meil Türil hiigelsuur aed ja mets üle raudtee…” meenutab endine Vanemuise teatri näitleja Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le oma maitseelamusi ja toitumisharjumusi, mis juba lapsepõlvest kaasa antud.

Ene Rämmeld elust “Vanemuise” teatris: Päeval proovid, õhtul etendused ja öösel joomised
Prantsusmaale kolinud endine Vanemuise näitleja Ene Rämmeld räägib Ohmygossip.ee’le, et avalikku alkoholi tarbimist ta ei salli. “Ma pooldan mõõdukat joomist, aga mitte seda, kui näen, et ka hilisõhtul on Tallinnas noortel tüdrukutel viinapudel käes, millest nad joovad meie silmade all.”

Libahundis Tiinat kehastanud Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le: Televaatajatele oleks vaheldust vaja. Olen uuteks väljakutseteks valmis küll!

“Kahjuks mu unelmatemaailm varises kokku kui Viljandist lahkusin, sest Panso mind oma kooli vastu ei võtnud ja see oli mulle nii raske pauk, et kavatsesin enesetappu! Kogu mu maailm varises kokku, sest ma polnud ennast mitte millekski muuks elus ette valmistanud,” paljastab näitleja Ene Rämmeld Ohmygossip.ee’le. Vaatamata sellele pääses naine Eesti filmiklassikasse, tehes meeldejääva rolli Tiinana Leida Laiuse poolt tehtud mängufilmis “Libahunt”.

Endine Vanemuise näitleja Ene Rämmeld samasooliste abielust: Teate, ma ei arva isegi heterode abielust mitte midagi!
“Teate, ma ei arva isegi heterode abielust mitte midagi,” kommenteerib Prantsusmaale kolinud endine Vanemuise näitleja Ene Rämmeld samasooliste abielu Ohmygossip.ee’le.