“Leidke tänapäeva kiires elutempos aega ka iseendale. Inimesed kipuvad selles virrvarris iseend ära unustama. Kuna ma pean tulenevalt oma töö iseloomust meeletult igapäevaselt suhtlema nii telefonis, kirja teel kui näost-näkku, siis see aeg iseendale on minu jaoks erilise tähendusega,” soovitab tervist hinnata Riigikogu liige ning Keskerakonna ridades taas Riigikokku kandideeriv Siret Kotka. Ohmygossip räägib Siretiga poliitikast ja poliitikutest ning paljust muust!

Mida saab üksikisik teha, et oma majanduslikku heaolu suurendada? Mida peaks ettevõtjad oma tegevuses ja suhtumises muutma? Milliseid samme peaks riik ette võtma?
Üksikisik ja ka ettevõtja saab teha aruka otsuse ja valida eelolevatel valimistel mõne Keskerakonna kandidaadi poolt. Eesti riigi arengu seisukohast on ääretult oluline, et juba 20 aastat kestnud parempoolne kurss Eesti poliitikas lõppeks. Eesti vajab rahvast hoolivat, töökohti loovat, majandust kasvatavat, sotsiaalsemat poliitikat, mida suudab Eestis pakkuda vaid Keskerakond. Kunagi Eestit edasi viinud üliliberaalne majanduspoliitika on end täielikult ammendanud ja see ei tööta enam. Järelikult, valides Reformierakonna või IRLi saad vana poliitika ja jätkub Eestis paigalseis, stagnatsioon ning elu Eestis paremaks kindlasti ei lähe, kuigi nende parteide valimisreklaamid justkui seda lubaksid. Valides Keskerakonna, saad uue, Eesti rahvast hooliva, majandust kasvatava, tasuvamate töökohtadega Eesti ja meie riigi edule suunatud poliitika!

Mida toovad lähiaastad nii Eesti kui maailma majandusele? Mida teie ennustate – kes tulevad kriisist võitjate, kes kaotajatena välja?
Kui Keskerakond pääseb võimule Eestis, siis hakkavad inimesed Eestisse tagasi pöörduma, rahvas jääb Eestisse, kuna meil on palju erinevaid meetmeid, kuidas seda kõike saavutada, nagu näiteks üle-Eestiline tasuta ühistransport, 1000-eurone alampalk või siis erakorraline pensionitõus. Keskerakonnaga võidavad nii pensionärid, üksikvanemad ja lastega pered.

Kui aga jätkub Reformierakonna ülemvõim Eestis, siis lähevad asjad hullemaks, sest oleme juba 15 aastat näinud, kuidas see partei järjekindlalt Eesti rahva jaoks kahjulikke otsuseid teeb. Olgu nendeks siis meie lastega perede teotuste ja pensionitõusude arvelt Kreekale laenu andmine, kärpekirvepoliitika, mis inimestel palku vähendas ja töökohti koondas või siis Eesti rahva väljarände soodustamine. Nagu ajalugu on end korduvalt tõestanud, siis kaotajaks jäävad pensionärid, lastega pered ja üksikvanemad.

Maailmamajanduse koha pealt oleneb kõik sellest, kuidas läheneb Ukraina kriis ja kas leitakse võimalus Islamiriigi peatamiseks Lähis-Idas. Madal naftahind on tegelikult majandusele hea, kuna nii paljud asjad meie igapäevaelus sõltuvad ju naftasaadustest, nagu diisel ja bensiin.

Keskerakonna juhitud Eesti riik hakkab aktiivselt tegelema välismajanduspoliitikaga, mille tulemusena sisenevad Eesti ettevõtjad turgudele, milledega Eesti valitsus pole varem viitsinud, kas üldse või siis korralikult tegeleda.

Millised on teie uusaastalubadused – endale, perele, riigile?

Lubasin end veelgi rohkem pühendada Lääne-Viru rahva teenimisele, sest iga Riigikogu liige on ju oma rahva saadik, oma rahva teener. Usun, et sama lubadus sobib ka riigile ja mu perele. Me peame mõistma, et ilma inimesteta, pole ka riiki.

Kes on Eestis ja kes on maailmamastaabis teile nii äri- kui poliittasandil eeskujudeks?

Eestis loomulikult Edgar Savisaar. Mulle meeldivad ka tugevad naised. Üheks eeskujuks on näiteks Angela Merkel.

Mis või kes pälviks tiitlit “Aasta ämber 2014”?

Kahtlemata Taavi Rõivas, kes minu ja ka paljude teiste Eestimaa inimeste arvates ei vääri peaministritooli. Peaministri kohta on ta liiga edev ja tal ei ole tegelikult sõnumit eesti rahvale. Ta justkui teeks midagi, aga see on rohkem fassaad, kui tegelik asjade ärategemine. Paraku läheb Rõivase valitsus ajalukku, kui vahevalitsus. Õige valitsus selgub selle aasta märtsis!

Mis on parim investeering, mida olete teinud? Millesse, kuhu soovitaksite teie investeerida?
Siin pole küsimustki – tervisesse ja haridusse. Kindlasti leidke tänapäeva kiires elutempos aega ka iseendale. Inimesed kipuvad selles virrvarris iseend ära unustama. Kuna ma pean tulenevalt oma töö iseloomust meeletult igapäevaselt suhtlema nii telefonis, kirja teel kui näost-näkku, siis see aeg iseendale on minu jaoks erilise tähendusega. Muidugi veetke kvaliteetaega ka oma lähedastega.

Keda peate kõige tugevamateks poliitikuteks Eestis?

Edgar Savisaar on omaette liigas. Talle ei ole vastast, tahame seda või mitte. No ei ole kedagi kõrvale panna, kui võtame arvesse tema kogemuse, vilumuse, teadmised, oskused ja saadud häältelaviinid.

Mis teid enim vihastab meie poliitilise elu juures? Ja mis rõõmustab?

Poliitiline kultuuritus vihastab enim. Rõõmustab aga Keskerakonna toetajate kasvav arv. Mida rohkem inimesi Eestimaal saavad aru sellest, et enam ei saa vanaviisi, sest vaja on teha teisiti, seda suurem võimalus on meie riigi ja rahva edasiminekule.

Kui tähtis on teie jaoks tervis? Kas näiteks lause “ma pole aastaid puhkust välja võtnud” on asi millega uhkustada või näitab see pigem hoolimatust enda suhtes? Kuidas teie ennast “laete”?
Ma laen end metsas, looduses, lugedes, muusikat kuulates, teatris käies, huvitavate inimestega kohtudes. Usute või mitte, aga minu valijad annavad mulle jõudu ja energiat. Seega, pelgalt nendega kohtumine annab mulle juba laengu.

Inimesed peavad puhkama. See on normaalne. Mittepuhkamisega uhkeldamine on ebanormaalne ja tegelikkuses on see häbiasi, sest see näitab, et uhkeldaja ei armasta ennast ja oma lähedasi.