“Meie majandus on täna seisakus. Euroopas mingeid positiivseid imesid oodata ei ole. Kui me julgelt rahvuslikku majandust ei arenda, siis hakkame tagurpidikäiku tegema. Seisak on kehv abimees jõukuse kasvuks,” räägib Ohmygossip.ee’le IRL’i ridades riigikokku kandideeriv Urmas Reinsalu.

Mida saab üksikisik teha, et oma majanduslikku heaolu suurendada? Mida peaks ettevõtjad oma tegevuses ja suhtumises muutma? Milliseid samme peaks riik ette võtma?
Ma usun, et jõukust loovad ühiskonnas parem haridus ja parem töö, mitte suuremad maksud ja toetused. Inimeste sissetuleku suurendamiseks tuleb esimese asjana teha ära madalapalgaliste maksureform, et väikese sissetulekuga inimestel jääks rohkem raha kätte. Ei ole õiglane maksustada ots-otsaga toime tulevaid inimesi aastas sadade eurodega. Meie majandus on täna seisakus. Euroopas mingeid positiivseid imesid oodata ei ole. Kui me julgelt rahvuslikku majandust ei arenda, siis hakkame tagurpidikäiku tegema. Seisak on kehv abimees jõukuse kasvuks.

Kes on Eestis ja kes on maailmamastaabis teile nii äri- kui poliittasandil eeskujudeks?

Eestis on Lennart Meri, maailmas meeldib mulle kaasaegsetest Merkeli külm närv.

Mis või kes pälviks tiitlit “Aasta ämber 2014”?
Aasta ämber on emapensioni äravõtmine kiirkorras läbilükatud seadusega möödunud suvel. Selleks sõnamurdmiseks polnud absoluutselt vajadust ja see pettis tuhandete emade ja vanaemade usaldust.

Keda peate kõige tugevamateks poliitikuteks Eestis?
Tugevamad isiksused on Parts, Ligi, Aaviksoo.

Mis teid enim vihastab meie poliitilise elu juures? Ja mis rõõmustab?

Poliitikas vihastab see, kui võetakse ette kõiketeadev tähtis hoiak, et niikuinii ei ole võimaik positiivseid asju teha. On ikka küll. Rõõmustab see, et poliitikasse on viimasel ajal tulnud palju ägedaid tegelasi. Poliitika ei pea tuim olema. Sinna on kah tuld vaja.

Kui tähtis on teie jaoks tervis? Kas näiteks lause “ma pole aastaid puhkust välja võtnud” on asi millega uhkustada või näitab see pigem hoolimatust enda suhtes? Kuidas teie ennast “laete”?
Tervis on mulle ikka tähtis, õnneks on OK. Ikka peab puhkama. Tööhulludel on pahatihti oma lähisuhted sassis ja seda kompenseeritakse siis mujal. Laen ikka koos naise-lastega.