Eesti Naise jaanuarikuu kaanepersoon Merle Palmiste räägib ajakirjas ka oma salakirest! Nimelt on Merle kireks nostalgiline vintage maailm. „Selleks, et mõista tänapäeva, tuleb teada ajalugu,” räägib naine, kel pole küll möödunud kümnendite seas oma lemmikut, kuid kes oskab hinnata kunagiste meistrite loodut, häid materjale, korralikku käsitööd, ainueksemplaride võlu.

„Käin vahel antiigipoodides, lihtsalt vaatan, uurin. Kui võidaksin miljon eurot, siis koguksin sellist kunsti – mööblit, rõivaid.”

Merle garderoobi vanim ese on must, kuldnööpide ja tikanditega meestejakk aastast 1905. Täpsemalt: 7. novembrist 1905, nagu seisab kuuele õmmeldud sildil. Tegu on Rootsi kuninga kammerhärra kuuega. Merle: „See jakk seisis ühe poe vaateaknal kaks aastat. Inimesed jalutasid mööda, ma isegi ju. Aga siis ühel hetkel näed seda… Proovisin selga – nagu valatud. Üle 100 aasta vana rõivas, mis näeb välja nagu kompvek! Käisin ringi, silmad särasid peas ja rääkisin kõigile oma leiust! See õnnetunne on siiani meeles.”