Peaminister Taavi Rõivas andis esmaspäeval Californias Draperi Ülikoolis ärifoorumil Steve Jürvetsonile ja Tim Draperile pidulikult üle esimesed e-residendi digitaalsed isikutunnistused Ameerika Ühendriikides.

“Tere tulemast e-eestlaste sekka!” sõnas peaminister uutele e-residentidele. “E-residentsus on Eesti valitsuse start-up, teeme üheskoos Eesti suuremaks.”

Steve Jürvetson ja Tim Draper on mainekas USA riskikapitalifirmas Draper Fisher Jurvetson (DFJ) partnerid ja juhid. Nad on panustanud olulisel määral Eesti majanduse arengusse välisinvesteeringute ja ärisidemete vahendamisega, eeskätt Eesti start-up ja IT-ettevõtete jaoks. Steve Jürvetson ja Tim Draper on mõlemad valmis olema ka e-residentsuse üheks eestkõnelejaks rahvusvahelisel tasandil, panustades nii e-Eesti tuntuse kasvatamisse.

Rõivas kutsus üles ettevõtteid nii Silicon Valleyst kui kogu maailmast kasutama e-residentsust oma tegevuse lihtsustamiseks ja uute teenuste maailmaturule toomiseks. “Eesti on e-residentsusega juba palju tähelepanu pälvinud, ehkki oleme alles algusjärgus ning selle ettevõtmise kogupotentsiaali alles avastamas.”

Lisaks esimeste e-residentide tunnustamisele pidas peaminister esmaspäeval kõne Stanfordi Ülikoolis. Delegatsioon külastas üheskoos ka erinevaid ettvõtteid nagu Alchemist Accelerator, mille kaudu on Silicon Valleysse läinud mitmed Eesti iduettevõtted. Ühtlasi külastas peaministri delegatsioon ka Silicon Valley Microsofti keskust, kus tutvustati uusimaid Microsofti infotehnoloogilsi arendusi.