“Linnainimesed on närvilised, muudkui kiirustavad kuhugi, ise ka ei tea, miks. Vaim vajab arenemiseks mingit suveräänset ruumi, rahu, linnas seda ei ole. Suured kaubanduskeskused, ilma loomuliku õhu ja valguseta, on ilmselgelt tervisele väga kahjulikud. Ka lapsed on maal rahulikumad. Rõõmsamad ja sõbralikumad,” räägib Malle Pärn Ohmygossip.ee’le.

Kui palju teie oma toitumist järgite.. kas loete kaloreid, ostate toitu ökopoest, püüate jälgida, mis tervislik mis mitte? Milliseid toite peate ebatervislikeks?
Mulle kuidagi iseenesest meeldivad tervislikud toidud. Armastan toorsalateid, juustu, kana, kala, aedvilja, putrusid, pahla, puuvilju. Mu lemmiktoidud on lapsepõlvest siiani mulgikapsad ja ühepajatoit.

Ökopoes ma eriti ei käi, seal on kõik liiga kallis, aga turul käin küll, kui vähegi võimalik. Eelistan eestimaist toitu. Maal saab osta otse inimeste käest mune, piima, kartuleid, sibulat, küüslauku. Ise kasvatan suviti natuke rohelist, ja tomateid, kurke. Selle suve lõpul avastasin, et olen andekas kurkide soolaja.

Kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?

Teate, kõike võib teha, kui inimesed ei lähe lolliks, suudavad ennast valitseda. Eks kõrtsis joomine on ju ka avalik. Ja presidendi vastuvõtul. Alkoholi tarvitatakse ikka ju seltskonnas, seega avalikult. Öeldakse, et hoopis üksinda joomine ei ole hea.

Enamasti vist juuakse oma kodus, kutsudes sõbrad külla, või minnakse mõnele sõbrale külla. Ja siis ollakse ju ka sageli õues. Linnas on naabrid ju lähedal.

Ütlen ausalt, et olen isegi mitmel korral looduses pidu pidanud, ammu enne selle seaduse kehtestamist. Isegi linnas pargipingil olen sõpradega viina või veini joonud. Ja tore on olnud. Suvel on ju nii vahva õues istuda, ja miks mitte veini juua? Ma ei liigu sellises seltskonnas, kus alkohol mehel mõistuse peast ära viib.

Rumalust ei saa ühegi seadusega ära keelata. Aga veel vähem tohib rumalusele täielikku vabadust anda, või koguni võimu targemate üle. Mida meil, paraku küll, tehakse.

Millised toidud teie meelest ebatervislikud on, on teil mõni nõrkus, püüate neid vältida?
Ebatervislikud on energiajoogid ja eredavärvilised limonaadid. Coca-Cola’ga puhastan ma rauda roostest. Magusaid piiritusejooke ei tohiks toota, sest need ahvatlevad lapsed alkoholi tarvitama. Alkohol ei tohi olla mõnus maitsev jook, mille hädaohtlikkust laps ei taju. Joob nagu limonaadi.

Igasugu kartilikrõpse, hamburgerit ja pitsat söön haruharva. Magusat armastan küll, autoga sõites ragistan karamellkompvekke või häid šokolaadikompvekke. Ja küpsiseid.

Kas pooldate elu maal või linnas? Miks?

Maal elamine on loomulikum ja rahulikum. Ja igav ei hakka seal ka kunagi. Mulle pole kunagi meeldinud trügimine. Maal on ruumi, ja õhku hingamiseks. Ma saan vaadata kaugusse… Silmad puhkavad. Linnas elades ei näe ju öösel õieti tähtigi. Maal on kuuvalge öö lihtsalt imeline! Ja tähistaevas.

Linnainimesed on närvilised, muudkui kiirustavad kuhugi, ise ka ei tea, miks. Vaim vajab arenemiseks mingit suveräänset ruumi, rahu, linnas seda ei ole. Suured kaubanduskeskused, ilma loomuliku õhu ja valguseta, on ilmselgelt tervisele väga kahjulikud. Ka lapsed on maal rahulikumad. Rõõmsamad ja sõbralikumad.

 

Loe ka:
Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Õige haridus on elu alus
“Õige haridus on elu alus. Sellest tuleneb viisakas käitumine ja hea maine. Kes teistele (tahtlikult) kurja ei tee, sellel on puhas südametunnistus,” räägib näitleja ja teoloog Malle Pärn Ohmygossip.ee’le.

Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Olen kõik oma nipid saanud kirjandusest
“Armastan väga loodust. Üht-teist ikka tean ka ravimtaimedest. Piparmünt kasvab mu aias, naistepuna aia taga, samuti nõges. Sibul ja küüslauk kuuluvad tihedalt mu toidulauale. Mesi, sidrun, ingver, arooniad, jõhvikad,” loetleb näitleja ja teoloog Malle Pärn Ohmygossip.ee’le ravimtaimi, mis tema kodus aktiivselt kasutusel.

Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Sean ennast sisse uues kodus, kaugel ennasttäis lärmakast rahaahnest pealinnast
“Elan üsna vaikset elu, püüan nautida olemasolemist, niikaua, kuniks seda veel antakse. Iga uus päev on uus võimalus hingata, näha maailma ilu, tunda rõõmu olemasolemisest,” räägib Malle Pärn Ohmygossip.ee’le.