“Lapsepõlves oli minu suhe loodusega palju lähedasem, siis kui sai iga suvi maakodus ringi joostud ja taimi-putukaid näpu vahel uudistatud. Minu praegune eluperiood on paraku teistsugune ja suviti on mul nii palju tegemist, et maale jõuan väga harva,” räägib lauljanna Anne Arrak Ohmygossip.ee’le. Vaatame, mida arvab särtsakas neiu taaskasutusest ning loodusravist!

Milline on teie suhe loodusega, loodusraviga, kui palju olete kursis ravimtaimedega? Kas teil on mõni hea vanaema aegne nipp, kuidas loodus ravib või ravimtaimi rohu eest kasutada?
Lapsepõlves oli minu suhe loodusega palju lähedasem, siis kui sai iga suvi maakodus ringi joostud ja taimi-putukaid näpu vahel uudistatud. Minu praegune eluperiood on paraku teistsugune ja suviti on mul nii palju tegemist, et maale jõuan väga harva. Kui kunagi karjääri tegemisega ühele poole saan siis plaanin oma suhte loodusega jälle taastada. Ravimtaimedega olen täpselt nii palju kursis, et joon vahest raviteesid kui mõni tervisehäda kallale tuleb. Head nippi mul teistega jagada ei ole, aga julgen soovitada, et raviteed toimivad küll.

Anne Arrak
Anne Arrak; Foto: Külli Rummel

Mida arvate taaskasutusest ning kui palju ise taaskasutate?

Olen kahe käega selle poolt, et maakeral prügi vähem oleks, seega taaskasutus on minu silmis vägagi teretulnud. Ennast pean ma pigem ökonoomseks inimeseks kui aktiivseks taaskasutajaks, ehk ma juba eos üritan nii vähe tarbida kui võimalik. Shoppamas käin väga harva ja kui suudangi ennast sundida mõnda kaubanduskeskusesse minema, tulen ma sealt tihti tühjade taskutega tagasi. Olen nii laisk ostleja, et isegi hädavajalikest asjadest jääb tihtilugu puudu. Taaskasutust teen ma siiski ka – kilekotte sahtlisse ülearu ei kuhja ning toidupoodi minnes võtan juba kasutusel olnud kilekoti kaasa, kui meelde tuleb. Kilekottidele võib muide ka huvitavamaid taaskasutusi leida – saatsin ükskord sõbrale postiga paki mille vooderdasin väikeste kilekottidega, et muuta see põrutuskindlamaks.

Tänapäeva elu pöörleb paljuski raha ümber. Ent parimad asjad öeldakse, on siin maailmas tasuta. Mis on need parimad asjad, tegemised, olemised teie jaoks, mis on tasuta ja asendamatud?
Olen lootusetu romantik, sestap on minu jaoks parim tasuta asi see, kui inimene keda armastad, armastab sind vastu. Sellest veel paremat asja on mul raske ette kujutada.

Anne Arrak
Anne Arrak; Foto: Külli Rummel

Kui palju teie oma toitumist järgite.. kas loete kaloreid, ostate toitu ökopoest, püüate jälgida, mis tervislik mis mitte? Milliseid toite peate ebatervislikeks?
Veel paar aastat tagasi ei jälginud ma oma toitumist üldse. Viimasel ajal olen hakanud selle peale rohkem mõtlema ja näiteks saia ning lihaga üritan mitte liialdada. Mu enesetunne muutub palju halvemaks kui olen palju rasvast või nisujahu sisaldavaid toiduaineid tarbinud. Tunnen, et peaks veel rohkemgi tähelepanu pöörama mis on tervislik ja mis mitte aga päris hulluks ei tasu sellega minna. Inimesed kipuvad kalduma ärrmustesse – mõned toituvad ainult juurikatest, teised söövad iga päev liha ja kartulit ning salati unustavad üldse ära. Mina üritan elada selle põhimõtte järgi, et kõik asjad peavad olema tasakaalus ja võtmesõna on “mõõdukus”. Toitu tuleb tarbida mõistlikes kogustes ning menüü peaks olema võimalikult mitmekesine.

Loe ka:
Anne Arrak Ohmygossip.ee’le: Muusika on ainus hobi, mille juurde olen püsima jäänud

“Olen oma elu jooksul tegelenud päris mitme huvi- ja spordialaga — võistlustants, maalikunst, klaverimäng, tennis, sulgpall, laskesport jt. – aga millegipärast pole ma ühegi tegevuse juurde pikemaks ajaks püsima jäänud. Laulmisega alustasin 3. eluaastast ja see on ainuke huviala millega siiamaani tegelen ja ka elatist teenin,” räägib särtsakas ja tubli muusikasse kiindunud Anne Arrak Ohmygossip.ee’le.