“Armastan väga loodust. Üht-teist ikka tean ka ravimtaimedest. Piparmünt kasvab mu aias, naistepuna aia taga, samuti nõges. Sibul ja küüslauk kuuluvad tihedalt mu toidulauale. Mesi, sidrun, ingver, arooniad, jõhvikad,” loetleb näitleja ja teoloog Malle Pärn Ohmygossip.ee’le ravimtaimi, mis tema kodus aktiivselt kasutusel.

“Vanaema nippe mul pole, üks vanaema suri enne mu sündimist, teisega oli ka üsna vähe tegemist. Lapsepõlvest mäletan kuuma hanerasva, mida ma ei sallinud,” meenutab Malle Pärn loodusravikogemusi lapsepõlvest ning lisab: “Kord, kui mulle taheti seda sisse joota, teesklesin magajat, isegi kõditamise peale ei “ärganud üles”.”

Malle hindab kõrgelt haridust, armastab palju lugeda ning suure osa kogemustest on omandanud just raamatutest. “Olen kõik oma nipid saanud kirjandusest. Loen pidevalt “Tervendajat”, ja üsna palju tervisekirjandust. Kord astusin bussist maha ja väänasin pahasti jala välja. Noh nii, nüüd on nädal lonkamist jälle hooleta, mõtlesin. Oli talvine aeg, ja loomulikult panin kohe kõvasti lund peale. Kodus tegin ööseks kompressi õunaäädika ja musta pipraga, – ja uskumatu küll, aga jalg oli hommikul täiesti terve. Sestpeale ravin kõiki traumasid selle kompressiga. Soovitan teistelegi!”

Mida arvab tubli naine aga taaskasutusest ning kui palju ta ise taaskasutab? “Hästi arvan. Mulle ei meeldi asju ära visata. Ma pole mitu aastat ostnud ühtki uut riietuseset, kõik kaltsukatest. Viimasel ajal on moed ka nii imelikud, pükse, mis kuskilt kõhu alt peale hakkavad, ei tahaks ma isegi mitte tasuta. Mul on kindlad kohad, kust ma olen saanud väga palju asju, mis mulle täpselt sobivad. Ja nad on unikaalsed, neid ei ripu poes riidepuudel kümnetekaupa ühesugust mudelit. Humanas on kord kuus ühe-euro päevad. Olen sealt nii mõndagi leidnud. Eriti toredaid koduriideid.”

 

Loe ka:
Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Sean ennast sisse uues kodus, kaugel ennasttäis lärmakast rahaahnest pealinnast
“Elan üsna vaikset elu, püüan nautida olemasolemist, niikaua, kuniks seda veel antakse. Iga uus päev on uus võimalus hingata, näha maailma ilu, tunda rõõmu olemasolemisest,” räägib Malle Pärn Ohmygossip.ee’le.

Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Tahaksin jätkuvalt, et Eesti oleks inimlik riik
“Muud midagi. Olen elus piisavalt palju pidusid pidanud, eelistan vaikset üksiolemist või väikest, lähedast seltskonda. Aga – alati võib juhtuda, et tuleb mingi hea mõte või võimalus teha midagi hoopis muud… Me ei tea ju ette, mis meiega juhtuda võib. Parimad hetked on etteplaneerimata hetked,” räägib näitleja ja teoloog Malle Pärn Ohmygossip.ee’le.