“This is it” rezhissöör Kenny Ortega ja Michael Jackson said tuttavaks juba lapsepõlves. Koostööd hakkasid nad tegema 80-ndatel aastatel pärast Jacksoni albumit ”Dangerous”. Ortega eitab kategooriliselt, et ta oleks kasutanud filmis dublante.


Aftonbladeti lisa “Nöjesbladet” reporteril Magnus Sundholmil oli võimalus Kenny Ortega´ga Beverly Hills´is kohtuda. “See on Jackson kõigis stseenides,” ütleb Ortega.

Ta on suurepärases tujus kui alustab järjekordset intervjuud enne dokumentaalfilmi esilinastust, mis kajastab Jacksoni Londonis toimuma pidanud kontsertide eelproove. Kuid kui jutt jõuab süüdistusteni, mida esitas talle ja fimigrupile Joe Jackson, läheb ta nägu kiiresti pilve: “Ükskõik, kes seda ka ei väida, on see täiesti vale. See on absoluutselt vale.”

“Nii et see oli Jackson kõigis stseenides?”

” Jah, väljaarvatud üks kaskadöör. Aga kui Sa näed Michael Jacksonit, siis on see Michael Jackson.”

Väidet, et varalahkunud popstaari sunniti tegema enam kontserte kui ta tahtis, eitab Ortega vähem ärritunult, kuid sama kategooriliselt.

“Peale selle, et ta tahtis suhelda oma lastega, polnud probleemi. Michael tahtis teha veelgi enam. Ta oli rõõmus, lõdvestunud, entusiastlik ja tõepoolest ootas kontsertide algust. Ta ei tahtnud teha vaid 50 kontserti. Ta tahtis püstitada maailmarekordit, mis puutub kontsertide arvu samal laval. Seejärel tahtis ta minna maailma teistesse paikadesse. Aafrikasse, Jaapanisse, Indiasse. Ta tahtis olla turneel 2-3 aastat. Ta tahtis teha seda kuni tundis end endiselt tipus olevat ja sellega hakkama saavat.”

Ortega tutvus Jacksoniga juba siis kui nad veel lapsed olid. Koos tööle hakkasid nad aga 80-ndatel aastatel pärast albumit “Dangerous”: “Need olid turneed, heategevusüritused ja üksikud esinemised.” Pärast seda kui süüdistused laste seksuaalses ahistamises Jacksonit vapustasid, tõmbus ta tagasi. Kuid paari aasta eest võttis ta uuesti kontakti: “Me arutlesime igasuguste erinevate projektide üle. Kuid ta töötas ka teistega, nii heliloojate kui stsenaristidega. Ta polnud sugugi ühel pool oma artistikarjääriga.”

“Kas Sa olid teadlik tema probleemidest?”

“Ma teadsin, et tal oli raske magada ja et ta ei tahtnud süüa kui proovid käisid.”

“Arvesse võttes, et ta ööseti sai magada narkoosiarsti abi kasutades, pidi ta olema “pilves” kui ta proovidele tuli?”

“Ei. Mulle võis ta öelda, et polnud öösel maganud. Ma ütlesin, et nii ei tohi elada, et ta riskis oma tervisega, oma projektiga, oma unistusega, oma tulevikuga. Ta vastas:” Ära muretse. Ma saan hakkama. Ma tunnen end hästi.””

Ortega lisab, et olid piirid, millest tema ja tema meeskond üle ei saanud astuda: “Jackson oli meid palganud. Me ei tahtnud nuhkida. Ta oli 50 aastane mees.”

Kord kohtas Ortega ka Jacksoni eraarsti, Conrad Murray´t, kellele praegu kuriteosüüdistus on esitatud: “Ta kinnitas meile, et Michael on hea tervise juures nii hingeliselt, füüsiliselt kui ka mentaalselt”.

Õhtu enne üledoosi lõppes Ortega sõnul samuti nagu kõik ülejäänud õhtud Los Angeles´es proove tehes. “Me ütlesime head aega, kohtumiseni homme!”