“Liiga palju üritatakse meile selgeks teha, et alles siis saame rahulikult elada, kui oleme jõudnud viie rikkama riigi hulka. Kuid see on kavalalt seatud ’lõks’ mille nimel oleme nõus kogu aeg kannatama ja pidevas stressis elama,” räägib Sindi linnapea Marko Šorin Ohmygossip.ee’le.

“Liiga palju üritatakse meile selgeks teha, et alles siis saame rahulikult elada, kui oleme jõudnud viie rikkama riigi hulka. Kuid see on kavalalt seatud ’lõks’ mille nimel oleme nõus kogu aeg kannatama ja pidevas stressis elama. Ega ilma asjata Tujurikkujas ei tehtud laulu eestlaste kannatustest. Me vist oleme maailmameistrid kannatuste talumises. Lugesin kunagi, et ainult eesti keeles on olemas vanasõna: kes kannatab see kaua elab. Ükski teine rahvas ei ülista nii palju enesepiitsutamist. Meie eesmärk võiks olla suurima rahuloluga riikide hulka jõudmine, sest ega ainult rikkus õnnelikuks tee. Rohkem sallivust ja üksteise mõistmist! See oleks suur samm rahulolu poole,” avaldab Ohmygossip.ee’le oma mõtted Sindi linnapea Marko Šorin.

Uurime ka, kus näeb Šorin oma elu paremini ette, kas maal või linnas. “Pean vastama, et pooldan elu väikelinnas. Olen ise sündinud ja kasvanud Sindis ning kui otustasime naisega oma kodu luua, siis kaalusime elukoha asukohta ning jäime Sindi juurde. Siin on kõik käe-jala juures ja samas on suurem linn oma teenustega väga lähedal. Tean pisut ka maaelu, sest olen heina teinud ja lõppematutelt vagudelt kartulit korjanud. Olen kõrvalt näinud loomapidaja elukorraldust, mis minu jaoks on üle mõistuse raske – ilma igasuguse puhkuseta hoolitsemine ja toimetamine. Naljalt ei saa näiteks isegi pikemale reisile minna. Elu maal on raske, kuid seda on vaja teha. Kahju, et see on järjepidevalt väljasuremas.”

Uudistame ka, mida linnapea tervislikust toitumisest arvab ning kas ise millegagi patustab. “Tegelikult ma väga teadlik toitumise osas ei ole, kuigi olen mõned asjad endale selgeks ikka teinud. Ma ei suitseta ega tarbi alkoholi, seega neid pahesid mul ei ole. Kuid pean tunnistama, et koola-jookide osas olen olnud selgelt üle-tarbija olnud. Selle aasta sünnipäevast alates aga olen ka sellele piiri pannud ja joon koolat kas harva või ei joo seda üldse. Ka magusatarbimist ei ole nii palju kui varem.”

 

Loe ka:
Sindi linnapea Marko Šorin: Rahvas on nii hulluks aetud, et kui keegi tuleks praegu Eestit vallutama, siis seda ei pandaks isegi tähele
“Minu arvates ei ole Eesti rahva püsimajäämise suurim prioriteet selles, et kogu rahvas tegeleks 3% elanikkonnast puudutava teemaga. Hallo, inimesed, tegelege tõsiste asjadega,” ütleb Sindi linnapea Marko Šorin intervjuus Ohmygossip.ee’le ning lisab: “Rahvas on nii hulluks aetud, et kui keegi tuleks praegu Eestit vallutama, siis seda ei pandaks isegi tähele.”