“Inimeste närvidel mängimise hobi pole kusagile kadunud. Samuti raamatute lugemine, isegi julmal käel une arvelt. Muud hobid on varieerunud, vastavalt võimalustele,” räägib oma hobidest Ohmygossip.ee’le eesti folklorist ja Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia rektor Anzori Barkalaja.

Uurime, kas Anzori Barkalaja hobid on aastatega muutunud? “Inimeste närvidel mängimise hobi pole kusagile kadunud. Samuti raamatute lugemine, isegi julmal käel une arvelt. Muud hobid on varieerunud, vastavalt võimalustele. Lapse ja noorena tegin sporti, peamiselt judot. Ülikoolis toimetasin Ülikooli kunstikabinetis, meeldisid kõik tehnikad, aga eriti joonistamine ja graafika. Tohutult hea meel on keraamikaharrastuse kogemusest ARSi töökojas, seda teeks nüüdki, kui võimalusi oleks. Nüüd teen hobikorras laulu- ja luulesõnu.”

Uurime ka, mis on väärtuslikuim õpetus, mida Anzori kodust kaasa sai ning ka oma lastele edasi anda soovib? Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia rektor usub, et piisava tahtega on peaaegu kõik saavutatav. “Ma elan siiamaani kodus, meil on kolm põlvkonda ühe katuse all. Emalt sain vast väärtuslikuimana edasi, et piisava tahterakendusega on pea kõik saavutatav, ei tohi lihtsalt vaimus järgi anda. Ja et tuleb eristada “ma andsin ju endast parima”- hoiakut “asjad, mida tuleb ära teha, tuleb lihtsalt ära teha”-hoiakust. Ma usun, et leppimatus ebarahuldava olukorraga on see omadus, mida võiks lastes julgustada.”

“Ema sõna peab kuulama. Hoolimatus on kurjast. Omad hoiavad kokku,” vastab Anzori aga küsimusele, millised on nende pere reeglid ja õpetused, piirid ja piirangud.