“Paksuks teevad eelkõige eluviisid, mitte toidud või joogid. Sama käib ka ebatervislikkuse kohta. Inimene võib igapäevaselt rämpstoitu tarbida kui ta ülejäänud tegevused – nt trenn, värskes õhus viibimine, aktiivsed eluviisid jne – seda tasakaalustavad,” räägib Marko Kaldur Ohmygossip.ee’le.

“Minu nõrkused ja aastatepikkune elunautimine maksid mulle lõpuks kätte ning nüüd üritan toituda võimalikult tervislikult. Seega on enamik nõrkusi praeguseks välistatud. Aga napsu luban endale ikka, üdini kuivikuks hakata ei kavatse ega soovi.”

Tervislikuma elu peale üle läinud reisisell räägib, et pooldab ka pigem elu maal kui linnas. “Loomulikult on maaelu kordades meeldivam kui linnaelu. Ideaalse sümbioosi korral oleks linnas lihtsalt mingi pesa, kus asju ajades ööbida või vahel linnarütmidesse sukeldudes aega veeta. Ent maaelu jääks sel juhul ikkagi esmaseks. Tsiteerides Arnot, siis “maal on lilled, heinamaa, päikesepaiste”. Lisaks on maal vabadus, loodus, võimalus end vabana tunda, vabadus alasti koduõuel ringi joosta ilma naabrite pahameeleta, võimalus kõike oma soovi järgi ümber kujundada,” räägib Marko Kaldur Ohmygossip.ee’le ja lisab, et kõiki maaelu plusse ei jõua üles lugedagi ent on ka mõningaid miinuseid.

“Maaelu plusse võikski loetlema jääda, neid lihtsalt on nii palju. Loomulikult on ka miinused: infrastruktuuri ja vajalike asutuste kaugenemine, kaubandusvõrgu kesisus, kehvapoolsed kommunikatsioonivõimalused, väiksem sotsiaalne suhtlusring. Aga kui panna kaalule maaelu ja linnaelu, siis ei saa linnaelu ealeski maaeluga võrdseks. Ja seda räägib inimene, kes on oma elust aastakümneid linnatingimustes elanud, mitte põline maapoiss.”