“Minu elutöö on tehtud, mingeid erilisi saavutusi ei planeeri. Jätkan artiklite kirjuitamist, tele- ja raadiosaadete tegemist, mida rahvas ilmselt ikka minult ootab,” räägib töökas ja tubli Viktor Vassiljev Ohmygossip.ee’le.

“Mingit ametlikku tunnustust pole mul lootustki saada, kuigi 10 raamatu ja ligi 3 tuhande artikliga, mis trükis avaldatud, peaksin olema elav klassik. Näiteks minu iganädalane rubriik Telelehes ilmub trükiarvuga 55 000 juba 17 (!) aastat, kui kellelgi teisel sama pikk ajalugu olemas, näidaku ette!”

Viktor Vassiljev on kurb, et riik ja loomeliidud oma tublisid ning töökaid kodanikke meeles ei pea. “Aga ühtegi loomeliitu pole kutsutud, riiklike autasusid pole antud, välismaa omasid on küll nii palju, et rinda ei mahu, aga kes see ikka oma kodumaal prohvet on. Kahju, et ei sa teada, mida pärast surma kõike kokku valetatakse ja kuidas kiidetakse. Ainult lähemal ajal on mu plaanid ikka edasi elada, ärge lootkegi!”

Viktor Vassiljev usub, et vahel on kasulik südant puistata. “Kergem hakkas. Nagu vanad roomlased ütlesid – Dixi et animam levavi.”