Varem paaniliselt kõrgust ja ämblikke kartnud Kristjan Jõekalda sai tänu saatele “Foobia” oma hirmudest lahti, kirjutab teleajakiri Nädal.

“Minust ei saanud Tarzanit, aga selle sain küll, et võin nüüd rahulikult lae all oma lahtikäiva redeliga ringi tuututada. Sain redelihirmust lahti ja selle üle on mul eriti hea meel. Samuti on ämblikel nüüd kehvad ajad! Enne oli nii, et kui ruumis olin mina ja ämblik, siis lahkusin mina. Nüüd ma ei astu neist eemale, vaid nende poole,” räägib Jõekalda.

Kristjan on tänu saatele isegi nii julge, et võib neid nüüd ajalehe peale võtta ja aknast välja saata. “Olin isegi nii kõva mees, et tõmbasin varruka üles ja lasin ühel ämblikul enda käel ronida. Seejärel viskasin ta välja. Isegi nii kõva mees olen olnud, et olin lae all ja lasin käed redelist lahti. Vahetasin pirne, mis mul siiani kõik vahetamata olid. Julgust läks liiga palju, sest nikastasin selja ära.”

Kristjan rääkis, et ta lihtsalt ei otsi ämblikke enam nii paaniliselt. “Ma lihtsalt ei otsi neid nii paaniliselt. Kui ukse lahti teen ja sisse astun, vaatan ikka, et midagi pähe ei kukuks. Võib-olla on see harjumus, sest ma ei vaata seepärast, et kardan. Vanasti kontrollisin ruumi sammhaaval üle, nüüd seda pole. Praegu on nii, et lähed keldrisse ja minut hiljem mõtled, et varem kulus siiamaani jõudmiseks kümme minutit.”

 

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Nädal

Foobia P 19.35 Kanal 2