“Olen murelik, kui jälgin, mis maailmas ja eriti endises NSV Liidus toimub. Tahan rahu ja stabiilsust, et ei peaks homse ees muretsema ja et mu lapsed saaksid oma elu samuti rahulikult ja õnnelikult elada, oma unistusi meie vabal maal ellu viia…” räägib muusik Merle Lilje Ohmygossip.ee’le.

Merle Lilje, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Ei poolda.

Millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?
Praegu ei oska öeldagi, otseselt ei ole midagi n-ö jalgu jäänud… Aga kui mõned seadused on kauges minevikus vastu võetud ja n-ö amortiseerunud tänaseks, siis tuleks uuesti üle vaadata ja ajakohastada. See alkoholi avalikus kohas tarbimise seadus ajas küll naerma, sest kas siis muude ja asjalikemate seadustega poleks olulisem tegeleda… Ja siis see omavalitsuste triangel selle ümber – tohib tarbida, ei tohi tarbida jne. Ajakirjandusel oli jälle palju, millest kirjutada.

Millised toidud teie meelest paksusks teevad/ebatervislikud on, on teil mõni nõrkus, püüate neid vältida?

Eks igal inimesel on toiduaineid, mida nende organism paremini või halvemini omandab… Mina olen tähele pannud, et kui proovida hommikul ja päeval hästi ning tervislikult süüa, ja peale kella 18 enam mitte söögile mõelda, siis tulemused on väga meeldivad. Kahjuks on inimene oma nõrkustega ja raske on vastu panna ka õhtustele söömaaegadele, eriti meeldivas seltskonnas ja klaasikese veiniga. See ongi kokku kurja juur, mis minu jaoks kindlasti on nii ebatervislik kui ka nõrkus…

Magusat ma tavaliselt väga ei armasta, eelistan puuvilju, kuid üks vaieldamatu lemmik mul on – see on jäätis. Proovin kaupluses külmletist suure kaarega mööda kõndida, aga jalad ikka kannavad sinna ja tulemus on jälle mingi rammus kilone jäätis, mille ma suudan õhtu jooksul abikaasaga maiustada.

Kas pooldate elu maal või linnas? Miks?
Eks elu on võimalik nii maal kui linnas. Mulle siiski meeldib väga elada maal ja linnas käia tööl. Aga nii palju, kui on võimalik, teen oma tööasju ka arvutis ja ikka maal olles.

Kui ma ka maal viibides iga päev ei käi metsas ja mere ääres jalutamas, siiski tunnen igal hetkel, et olen looduse keskel, aknast avaneb ilus vaade minu aiale, viljapuudele, kuuskedele, kadakatele, lilledele. Linnud askeldavad, koer naudib vabadust. Ja mul on kogu aeg hea tuju…

Mida arvate geide abielust?
Ma mõtlen, et geid on tavalised inimesed nagu kõik teisedki ja neil on samad õigused õnnele. Mis on see minu asi, keda keegi armastab ja kellega tahab koos aega veeta, üheskoos elukohta jagada – peaasi, et inimesed oleks rahul ja õnnelikud.

Kuidas möödus suvi, mida põnevat tegite?
Suvi möödus kiiresti, tore, et oli ka troopilist kuumust ja sai patareisid laaditud, et talvele rõõmsalt vastu minna. Puhkasin palju, ujusin meres ja tiigis, palju aega veetsin oma kalli tütrepojaga, kes hiljuti sai juba aastaseks.

Ka tööd tuli teha – ansambliga LAINE oli mitmeid esinemisi ja ka kevadel loodud kooslusega ansambel SOOV ( Merle Lilje, Toivo Asmer ja Peeter Kaljuste) sai kontserte antud.

Millised on plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?

Eks tuleb esinemisi ja kontserte, samuti sõidan novembris väikesele reisile Pariisi, millest olen juba kaua unistanud.

Kas soovite midagi ka südamelt ära öelda?
Jah, kuigi on meie riigi püsimise suhtes kindel tunne, siiski olen murelik, kui jälgin, mis maailmas ja eriti endises NSV Liidus toimub. Tahan rahu ja stabiilsust, et ei peaks homse ees muretsema ja et mu lapsed saaksid oma elu samuti rahulikult ja õnnelikult elada, oma unistusi meie vabal maal ellu viia…