Tuntud laulja Airi Vipulkumar Kansar on tubli kolme poja ema. Uurisime hakkajalt naiselt, millistes seadustes tema muudatusi teeks. Airi rääkis Ohmygossip.ee’le, et tema muudaks miinimumpalga alammäära, tõstaks lastetoetust ning  lööks korra majja alimentide osas.

“Lapsetoetust tõsta, miinimumpalka tõsta (vähemalt 500-le), emapalk võiks kesta vähemalt lapse 3-aastaseks saamiseni, et ema saaks soovi korral olla lapsega koos 3 kõige esimest ja määravat lapse eluaastat, mis mõjutavad seda last läbi tema elu. Lapsel ei tohiks jääda puudu turvatundest ja armastusest selle tõttu, et ema ei saa olla temaga koos, kuna peab hakkama raha teenima,” rääkis Airi Vipulkumar Kansar Ohmygossip.ee’le.

“Ja alimentidega on ka kurvad lood, see tähendab seda, et selles valdkonnas tuleks läbi teha olulised muutused. Näiteks just nii nagu Soomes on, et kui lapsega mitte-kooselav vanem ei maksa alimente ehk toetust lapse kasvatamisel, siis teeb seda tema eest riik ja see isik jääb võlgu riigile ning peab maksma tagasi riigile. Lapsed EI PEA kannatama. Aga mis toimub meie riigis??? Ma pole alimente saanud oma vanema poisi jaoks juba 3,5 aastat ja novembris saab poiss 18-aastaseks ning minu last ei kaitse ükski seadus. Lapse isa lihtsalt ei maksa ja kõik! Mitte miski teda ei hirmuta,” räägib Airi ning lisab:

“Ja kui ma kuulsin politsei inspektorilt, et kümned tuhanded isikud hoiavad omaenda laste toetusest eemale, siis ma mõtlesin küll, et miks meil juba seadused ei ole muutunud? Miks siis üldse toimub kohus, kus mõistetakse lapsele igakuist toetusraha välja? Kui riik ise ei suuda tagada kohtuotsuse täitmist? See mõjub täpselt nii, et see vanem, kes hoolib oma lapsest ning armastab ja kasvatab, saaks nagu veel karistada. Häbi peaks olema nendel lapsevanematel, kes on lapsed valmis teinud ning hüljanud ja ei tunne vähimatki huvi, kuidas nende lastel läheb ja kas neid oleks vaja millegagi toetada.”