“See kära, mis praegu asja ümber tehakse, on ilgelt vastik. Asi peaks tehniliselt puudutama 3 % populatsioonist, millised 3% võikski vaikselt ja rahulikult toimetada, mis see ülejäänud 97% asi,” kommenteerib ajakirjanik Viktor Vassiljev geiabielude teemat.

Viktor Vassiljev, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Ei poolda, sest avalikes kohtades näevad seda lapsed ja peavad asja loomulikuks.

Millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?

Kõigis. Seaduste muutmine on pidev protsess, see ongi sesadusliku kogu ehk Riigikogu töö. Elu ju muutub ja kas jääb elu seadustele jalgu või jäävad seadused elule jalgu. Tulebki otsustada, kumba pidi talitada – kas muuta elu seaduste kohaseks või muuta seadusi vastavalt elule. Korrakaitseseaduse muudatus, mis lubas alkoholi tarvitamist avalikes kohtades, oli sellise töö halb näide – seadus muudeti vastavaks toimuvale korralagedusele.

Mida arvate geide abielust?
Mitte kui midagi, pole kokku puutunud. Aga see kära, mis praegu asja ümber tehakse, on ilgelt vastik. Asi peaks tehniliselt puudutama 3 % populatsioonist, millised 3% võikski vaikselt ja rahulikult toimetada, mis see ülejäänud 97% asi. Nüüd kisub sinnapoole, et heterod hakkavad rusikaga rindu taguma, avalikes kohtades amelema ja ei tea mis lippude all rongkäike korraldama? Ah, lõpetage ära. Ilmselt kogu selle mudamaadluse varjus aetakse mingeid asju, millelt üritatakse tähelepanu kõrvale juhtida.

Kuidas möödus suvi, mida põnevat tegite?
Ma ju töönarkomaan, mul pole suve ja talve vahet. Käisin korraks reisimas nagu keskmine eestlane ikka, aga käin korra välismaal ka talve jooksul.