“Suvi möödus asiselt – mööda Eestit ringi reisides ning 4×4 maasturiekspeditioonil Kaukaasiasse. Ekspeditsiooni käigus sai külastatud muuhulgas ka enamikele kättesaamatut Tšetšeeniat, kus tšetšeeni võitlejad ekspeditsiooniseltskonna vahistasid. Olid päris närvesöövad hetked, mis õnneks lõppesid suuremate kaotusteta. Mälestus jääb aga terveks eluks sellest kriitilisest situatsioonist,” meenutab seikleja Marko Kaldur oma põnevat suve.

“Ülejäänud suveaeg sai Eestis veedetud – siin on nii palju vaadata ja uudistada, et isegi mul, kelle teadmised Eestist ühed paremad, on ikka ja jälle uusi kohti avastamiseks,” räägib Marko Kaldur Ohmygossip.ee’le.

Millised on aga Marko plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks? “Aasta viimane osa möödub samuti Eestis ringi seigeldes – nüüd juba sügistalvistes oludes, matkates ja rännates kõikjal, kuhu soov minna. Soove on palju, et mida teha ja kus ringi vaadata – loodetavasti jõuab suurema osa neist põnevatest ning ekstreemsetest plaanidest ka ellu viia. Siinjuures tutvustaks kõigile ka üht huvitavat kohta, kust saavad infot kõik Eestis ringi reisida soovijad: www.facebook.com/avastaeesti. Sel lehel on nii infot erinevatest paikadest kui ka võimalus ise mõnel põneval reisil või rännakul osaleda.”

Marko tahaks ka kõigile südamele panne, et ei maksa joosta kaasa kõigi läänelike “uuendustega”. “Eelnevaid teemasid kokku võttes, siis: inimesed, ärge minge kaasa kõigi läänelike jaburustega, mida peale surutakse! See on vaid pettekujutelm. Õiget elu näete siis, kui lahkute tsivilisatsiooni rüpest ja veedate aega looduses. Vahet pole, kas Eestis või kuskil kaugemal. Kui kõik seda reeglit jälgiksid, siis oleks palju vähem ka ebaterveid seadusi või käitumist. Looduses on inimesed aga nemad ise, ilma totrate ja jaburate reegliteta, mis väljastpoolt peale surutud.”