“Kõndides ja saapaid harjutades hakkas minu meeltesse ilmuma uusi meloodiaid. Kuna varem midagi sellist ei olnud minuga toimunud, siis olin veidi nõutu, et mis ma nende meloodiatega peale hakkan,” räägib Nepaali mägimatkalt suurt inspiratsioonitulva kogenud Urmas Kõiv Ohmygossip.ee’le.

Urmas Kõiv, milliseid ameteid te oma senise elu jooksul pidanud olete?
Põhjamaade Sümfooniaorkestri tuubamängija.
Vanemuise ja Estonia teatrite orkestrite tuubamängija.
Vabariikliku vaskpillimängijate konkursi laureaat 1986.
Vabariikide vahelise vaskpillimängijate konkursi laureaat 1987.
Üleliidulise tuubamänijate konkursi laureaat 1988.
Tallinna Filharmoonia esimene juht ja kaasasutaja.
New Murphy Band kaasasutaja ja manager.
Modern Fox kaasasutaja ja tuubamängija.
Ansambel Ristiisa (koos Tõnu Raadiku ja Henn Rebasega) tuubamängija.
Airi Allvee esimene manager.
EMT juhatuse liige ja turundusdirektor.
Elioni (sellel ajal kui mina olin, siis oli Eesti Telefon) suurklientide talituse direktor.
Heateenindus.ee asutaja ja juht.
Fastleader.com kaasasutaja ja juht.
Best-Marketing.com kaasasutaja.
Indosight.com kaasasutaja.
Tartu Rahvusvaheliste Hansapäevade peakorraldaja 2005-2006
Eesti Innovatsiooniaasta projektijuht 2009  jne. jne. kõike ei jõua üles kirjutada.

Huvialad?
Olen aastast 2001 olnud eraettevõtja ja aastast 1994 pole ma palga eest pilli mänginud. Seega minu huvialaks ongi muusika mängimine (eelkõige Põhjamaade Sümfooniaorkester) ja sellest aastast alates ka muusika loomine. (Tervise)spordil on ka minu elus tähtis roll – metsajooks, rulluisutamine, tennis, talvel suusatamine.

Millist muusikat te ise kuulata armastate ja kes on lemmikud?

Mulle meeldib ilus, selge ja meloodiline muusika. Kõik artistid, kelle esitatavates teostes on lihtsus ja meloodilisus on mu lemmikartistid. Olgu nad siis pop-artistid või klassikalise muusika artistid.

Milline raadiojaam kuulub lemmikute hulka?
Mulle meeldivad paljud raadiojaamad. Kanali valik sõltub meeleolust.

Te kirjutasite hiljuti Anne Veskile laulu “Me käime koos”. Kuidas see laul sündis ja kas olete Anne Veskiga ka varem koostööd teinud?
Selle aasta talvel otsustasime abikaasa Anneliga minna Nepaali mägimatkale. Mägimatka jaoks on aga vaja spetsiaalseid saapaid. Kuna ma polnud varem mägimatkamisega tegelenud, siis pidin ostma uued saapad ning neid oli vaja kõndides sisse harjutada. Kõndides ja saapaid harjutades hakkas minu meeltesse ilmuma uusi meloodiaid. Kuna varem midagi sellist ei olnud minuga toimunud, siis olin veidi nõutu, et mis ma nende meloodiatega peale hakkan. Esialgu otsustasin abikaasale need ette laulda. Talle meloodiad meeldisid ja tema meeltesse hakkasid ilmuma meloodiatele sobivad sõnad. Istusime siis kahekesi kodus, mina mängisin klaveril meloodiaid ja tema kirjutas meloodiatele sõnu. Nagu juba varem märkisin, siis midagi sellist ei olnud meiega varem juhtunud:) Need laulud, k.a. “Me Käime Koos” lihtsalt tulid kusagilt taevastest kanalitest meieni…. ja tulemine on jätkunud siiani. Alles täna salvestasin Haabneemes mere ääres jalutades uue meloodia:)

PS. “Me Käime Koos” laulu osas oli mul algusest peale selge, et see sobib kõige paremini Anne Veskile. Ja see on super, et Anne nõustus seda laulu laulma.

Kas olete ka varem laule kirjutanud ja kui olete, siis kellele?

Varem ei ole ühtegi laulu kirjutanud.

Millised on teie tulevikuplaanid?
Võtan tänuga vastu kõik meloodiad, mida mulle “sealt kusagilt” saadetakse ja püüan need edastada (koostöös armastatud artistidega) rahva südametesse.