Prantsusmaale kolinud endine Vanemuise näitleja Ene Rämmeld räägib Ohmygossip.ee’le, et avalikku alkoholi tarbimist ta ei salli. “Ma pooldan mõõdukat joomist, aga mitte seda, kui näen, et ka hilisõhtul on Tallinnas noortel tüdrukutel viinapudel käes, millest nad joovad meie silmade all.”

Ene Rämmeld, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Olin lapsest saadik alkoholi vihkaja ja ka “Vanemuise” teatrisse ei tahtnud ma jääda, kuigi Hermaküla mind kutsus, sest päeval proovid, õhtul etendused ja öösel joomised …. nii oli see kahjuks vanasti, nüüd on ehk teistmoodi. Sain siis aru, et mulle see ei sobi ja tahan veel elada ja  maailmas ringi reisida.

Nüüd siin Prantsusmaal elades olen hakanud veini tarvitama, kuna klaasikest punast veini pakutakse iga lõunaajal siin isegi vanadekodus, selleasemel, et vanuritele rohtu sisse ajada.

Niisiis ka nädalalõppudel parkides on siin endiselt “Eine murul” kus terve perekond on ilusal päiskselisel pealelõunal koos erinevas vanuses lastega ja kus siis vanematel on alati kaasas ka veinipudel. Muidigi eestalstel jääks ühest pudelist väheseks, aga siin on tõesti ainult üks pudel söömise juures ja ei joodagi, et olla purjus.

Avalikus kohas ma ei poolda täiesti purjus inimesi, kes muutuvad tülikaks ja agressiiivseks. Mul juhtus ühel hilisõhtul Mustamäel, et olin üksinda trollipeatuses ja kui troll saabus, siis tuli suure kisa ja vaarumisega välja väga purjus mees ja trollijuht (naine) oli nii õnnelik, et sai temast lahti , et minu nina all pani uksed kinni ja tormas minema … Mina jäin selle joodikuga kahekesi, kes minu ette põlvili langes ja teatas, et olen ILUS naine … me olime kahekesi ja ma pole ammu enam nii kartnud, et hakkasin jooksma järgmisesse peatusesse.

Niiet ka joomisel ja joomisel on vahe. Ma pooldan mõõdukat joomist, aga mitte seda, kui näen, et ka hilisõhtul on Tallinnas noortel tüdrukutel viinapudel käes, millest nad joovad meie silmade all.

Millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?

Ma ei ela enam juba 33 aastat Eestis ja mina ei ole kindalsti see inimene, kes hakkaks eetslasi õpetama kuidas seadusi muuta või ümber teha … Riigikogus istub küll väga palju lauljaid, pillimehi, kirjanikke, filmimehi ja sportlasi … Eestis on see kombeks, aga Pranstusmaal tegelevad poliitikaga ja istuvad riigikogus ikka inimesed, keds on seda ametit õppinud ja enne juba tähtsates riigiasutustes töötanud. Eestis kumab ikka välja küll, et inimesed saavad tillukest palka ja aastake, paar enne pensioni on hopsti vaja istuda riigikogus. Vôib-olla pole mul õigus, aga siit kaugelt küll tundub nii!