Klassikaraadio vahendab reedel, 30. oktoobril Tallinnas Niguliste kirikus toimuva ansambli Vox Clamantis kontserdi Euroopa riikidesse.

Kontsert kuulub Euroraadio hooaja sarja “Crossing Borders”, mis pakub stiilide ja ajastute piire ületavat muusikat. Kontserdi kavasse on ansambli kunstiline juht Jaan-Eik Tulve valinud teosed heliloojailt, kes on kulgenud samal mõttelisel rajal. Selle lätted on varajases muusikas, gregooriuse laulus.

Kontserdil esinevad sopranist Charles Barbier, kontratenor Taniel Kirikal, Marco Ambrosini nyckelharpal, Harry Traksmann viiulil, ansambel Hortus Musicus ning ansambel Vox Clamantis. Dirigeerib Jaan-Eik Tulve. Kontserdi kavas on eesti heliloojate Arvo Pärdi, Helena Tulve ja Tõnis Kaumanni teosed kõrvuti gregooriuse laulu ja Magister Perotinuse loominguga. Kontserdi alapealkiri (Tõuseb mürdi aroom) on pärit Helena Tulve teosest, mille eest helilooja pälvis 2006. aastal Monaco prints Pierrei fondi heliloomingu auhinna.

Kontserdi vahendavad 18 riiki Euroopas ja kaugemal: Läti, Leedu, Saksa (Berliin, Frankfurt ja Saarbrücken), Austraalia, Prantsuse, Portugali, Horvaatia, Bulgaaria, Poola, Austria, Hollandi, Hispaania, Belgia, Taani, Sloveenia, Soome, Rootsi ja Ameerika raadiojaamad. Euroraadio eetris on kontsert esmaspäeva, 2. novembri hilisõhtul.

Klassikaraadiost saab kontserti kuulata otseülekandes reedel, 30. oktoobril kell 19.