“Veedan jaaniõhtu lavalaudadel koos Respektiga. Õnneks on kõik minu sõbrad meiega kolmeks jaanipäevaks ka liitunud, mis tähendab, et tulevad lõbusad ja vahvad jaanid,” räägib ansambli Respekt ninamees Kerdo Mölder Ohmygossip.ee’le.

Kerdo Mölder, mida põnevat meenutaksite eelmisest ja käesolevast aastast siiani?
Üks põnevamaim hetk eelmsiest aastast oli 15 minutiga laulule Hullund sõnade kirjutamine, mis täna on üks nõutuim laul meie esinemistel ja mis ajab ka meid ennast laval hulluks. Muidugi ka Kuldne Plaat, mille saime “Aasta artist internetis” kategoorias.

Isiklikus elus võin põnevaks nimetada väga seiklusterohke sünnipäevareisi oma kõige kallima sõbraga Itaaliasse. Puhkus Londonis, kus käisin suurepärase filmi Diana esilinastusel, kus mul õnnestus oma ühelt lemmiknäitlejalt – Naomi Watts’ilt – autogramm saada.

Muidugi Respekti vahvad esinemised on alati väga põnevad ja toredad, kohtumised meie ilusate ja üliarmsate sõpradega üle Eesti.

Oma põnevuse esikohale paigutan aga paiga, kuhu on jäänud minu ja minu sõbra süda. India väike riigike Goa on koht mille järgi minu süda igatseb iga päev. See on minu hinge vabaduse maa. Oleme sõbraga vandunud, et oma vanadusepõlve veedame me seal.

Millised plaanid on suveks?

Kui jätta välja Respekti esinemised, siis veedan ma suurema osa suvest oma lastega ja võtan nendega palju ühiseid reise ette.

Kas ansamblil Respekt on Jaanipäeval palju esinemisi?
Jah, meid võib näha-kuulda kolmel suuremal Jaanitulel  — 21.06 Vergi Sadamas, 22.06 Haanja iaanitulel, 23.06 Viisu pargi jaanitulel, Roosna-Allikus ning 05.07 Seto Jaanitulel. Ka järgmise aasta Jaanitule esinemised on juba broneeritud.

Kus ja kellega veedate oma jaaniõhtu?

Veedan jaaniõhtu lavalaudadel koos Respektiga. Õnneks on kõik minu sõbrad meiega kolmeks jaanipäevaks ka liitunud, mis tähendab, et tulevad lõbusad ja vahvad jaanid.

Milline on olnud siiani teie kõige meeldejäävaim jaaniõhtu, ehk meenutaksite seda?

Jah, see oli 9 aastat tagasi, kui ma kohtasin jaaniõhtul kedagi, kes mõjutab minu elu tänaseni.

Kas Respektil on plaanis teha ka uusi laule ning ehk on loota uut plaatigi?

Uus, latino rütmiline lugu saab valmis juba lähinädalatel. Uue albumiga käib samuti juba vilgas töö. Ei saa lubada kindlat aega kuid loodame aasta lõpuks selle valmis saada.

Kerdo Mölder

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Jah, on ikka. Hetkel vaevab minu südant kooseluseadus ja selle ümber tekkinud tohutu-tohutu kisa. Mulle jääb tegelikult mulje, et mingil inimseltskonnal on see nagu prestiiži küsimus, et näe, naabrimees sõimab ega siis mina ei saa ju ometi poolt olla. Kuigi ei tea see papa või mamma seda, kellega ja kus tema enda poeg või tütar tegelikult kohtub, keda armastab ja mida ihaldab, sest ta on kogu elu temale näidanud oma tugevat vastumeelsust sellele. Tegelikult kaotab ta sellega kogu oma lapse usalduse ning mitte iial ei tule tema laps oma isiklukust elust talle rääkima ja lõpuks on ta lihtsalt kibestunud ning üksik. Ja usukuge, neid peresid on Eestis väga-väga palju.

Mina küll ei tahaks olla isa, kelle eest poeg ja tütar peaks midagi varjama või häbenema ning keelata oma lapsele õnnelik olemast. Kurb on see, et neid õnnetuid hingi ja vaimselt vanemate poolt tõrjutud noori on väga palju. Küsiksin, et kas kooseluseadus tungib kellegi meie eraellu või puudutab meid kuidagigi? Ei puuduta ju tegelikult. Kas see röövib meie pereeelarvest midagi, et gay mehed või lesbi naised saavad oma kooselu registreerida? Lisaks naerdakse välja ja diskuteeritakse selle üle kuidas kaks meest kasvatavad lapsi, miks? Head sõbrad, kas me ei peaks laste kasvatuse kohapealt tähelepanu pöörama hoopis mujale? Kas me ei peaks muretsema hoopis nende naiste pärast, kes sünnitavad lapsi tänavatele või nenede vanemate pärast, kes oma lapsed lastekodusse viskavad, nagu koerapojad või hoopis nende pärast, kes lapsi sünnitavad ja siis neid suletud uste taga aastate pikkustes alkoholitsüklites lollideks peksavad ning nende vähesegi söögiraha enda kõrist alla lasevad jne jne…? Kas seda peame me siis jätkusuutlikuks ühiskonnaks ja normaalseteks vanemateks? Ja neid eeltooduid näiteid on meie kodumaal kordi-kordi rohkem kui neid gay- ja lesbipaare kes vaid kooselu seadust paluvad ja ei puudutad selle palvega vähemalgi määral meie elu, elukvaliteeti, raha või õnne nad lihtsalt paluvad seadust, et nad saaksid olla õnnelikud, kas me tõesti peame neile seda keelama?

Mina näiteks olen õnnelik kui teised inimesed minu ümber on õnnelikud ja veel enam, kui mu lapsed on õnnelikud, seetõttu olen kahe käega kooseluseaduse poolt ja olen kindel, et minuga liituvad väga paljud. Kuid muidugi, neid on palju kes vihast, kadedusest ja õeluset oma elu hävitavad kui nt. naabrimees miljoni võidab. Ma ei ole kunagi kedagi vihanud, ma ei vihka ka oma vihavaenlast, sest vihkamine hävitab sind ennast.