Venemaa hoiatas Moldovat riskide eest, mis võivad esile kerkida, kui Moldova Euroopa Liiduga integreerub, teatas Venemaa majandusarengu ministri asetäitja Aleksei Lihhatšov, vahendab Delfi.

„Moldova ei saa kokku sobitada kaht regulatoorset süsteemi: SRÜ-d ja Euroopa Liitu. Tal tuleb teha mingi valik. Ja kui see tehakse Euroopa süsteemi kasuks, lakkab SRÜ süsteem mugav olemast. Me andsime need mõtted edasi, aga Moldova kolleegid räägivad, et suudavad seda vältida, ning lubasid esitada meile vastavasisulised kinnitused,“ ütles Lihhatšov RIA Novosti vahendusel.

Eelmisel nädalal toimusid Chi?in?us Moldova ja Venemaa kahepoolsed konsultatsioonid seoses Moldova ja Euroopa Liidu assotsiatsioonileppe allakirjutamise ettevalmistamisega. Kohtumisest Vene ekspertidega võttis osa Moldova asepeaminister ja majandusminister Valeriu Laz?r. Lihhatšovi sõnul informeeris Venemaa Moldovat riskidest, mis kerkivad suure tõenäosusega esile mõlema poole jaoks, kui Moldova kokkuleppele Euroopa Liiduga alla kirjutab. See peaks toimuma 27. juunil.