Räägime Airi Vipulkumar Kansar’iga kodust, naistest ja lastest. “Mind on alati inspireerinud tugevad isiksused nagu Kleopatra. Intelligentsed ja ilusad naised, kes julgevad teoks teha oma unistusi, kartmata, et langevad teiste inimeste negatiivse arvamuse osaliseks,” kirjeldab Airi Vipulkumar Kansar Ohmygossip.ee’le oma eeskujusid.

Millised naised on teie maailma valitsenud? On teil konkreetseid eeskujusid?
Mind on alati inspireerinud tugevad isiksused nagu Kleopatra. Intelligentsed ja ilusad naised, kes julgevad teoks teha oma unistusi, kartmata, et langevad teiste inimeste negatiivse arvamuse osaliseks. Heasüdamlikud ja armastavad naised. Võitlejad naised, kes võitlevad õigluse eest nagu Jeanne D`Arc. Mul on väga palju eeskujusid. Näiteks austan väga endist jumalannalikku näitlejatari – Brigitte Bardot`d, kes võttis nõuks vananeda väärikalt ja selle asemel, et kulutada oma aega, raha ja energiat kallitele iluravidele, võitleb hoopis loomade õiguste eest. Lauljana hindan kõrgelt Tina Turnerit, kelles on palju energiat ja kirge ning kes oskab seda suurepäraselt väljendada läbi muusika, kasutades oma võimsat ja ilusat häält. Ja minu jaoks kõige ilusamaks naiseks oma välise ilu poolest on kunagine Indiast pärit Miss Maailm – Aishwarya Rai. Kõige tähtsamaks naiseks aga minu elus on minu inglist ema Irja.

Milline on teie panus kodurahusse?

Mulle meeldib kodu alati korras hoida, see iseenesest loob juba harmoonilise õhkkonna. Sellele aitab ka kaasa head lõhna tekitav viiruk. Nii lastega kui abikaasaga on oluline intelligentselt asju arutada.

Airi Vipulkumar Kansar

Üha enam kajastatakse ning julgustatakse kodu looduslähedaseks muutma. Soovitatakse välja vahetada sünteetilised materjalid ning asendada need looduslikega. Filtreeritakse vett, toalilledega püütakse baktereid vähendada jne. Kas teie järgite kodus mingeid spetsiifilisi (koristus)nippe?
Vett ei ole ma kunagi filtreerinud. Joon kraanivett lapsest saadik ja midagi pole juhtunud. Kõik on mõtlemises kinni. Toalilli mul ka pole. Kui laevadel töötasin, siis ei saanud seda lõbu omale lubada, vahel tuli ju kuu aega järjest ära olla ja kes siis lillede eest hoolitseb. Meil pole lilledeks ruumi ka. Kui vähegi ilmad lubavad, hoiame rõduukse ja aknad lahti, et värske lõhn ja linnulaul meil pidevalt kodu täidaksid. Pärast vihma on õhk eriliselt värske ja tuba täidab selline värske muru lõhn.

Tänapäeva lapsed armastavad liiga palju aega veeta arvutis, telefoniga mängides ning iPad’is tuhnides. Kui palju lubate teie oma lapsel/lastel arvutit kasutada, telekat vaadata, elektroonilisi mänge mängida?
Televiisor on meil ainult lastetoas ja seda pole ka aastaid lahti tehtud. Arvutiga ollakse küll palju koos. Mul on lapsed juba liiga suured, et ma neid keelaksin selles osas. Neil on seal nende jaoks olulised tegemised. Igal uuel generatsioonil on omad huvid, millest vanem generatsioon väga aru ei saa ja see hirmutab. Kui on kooliaeg, siis loomulikult pean neile meelde tuletama, et on aeg magama minna.

Millised otsused on teie elus kõige olulisemad olnud?

Sellele küsimusele on raske vastata, sest iga otsus mõjutab järgmist sammu ja sellest tulenevat vajadust valikuid teha ja otsuseid vastu võtta. Vahel tundub, et oluline oli ka teadmatusest vastu võtta neid “valesid otsuseid”, et jõuda siia, kus ma täna olen, sest täna olen ma väga õnnelik inimene. Tänase päeva kohal võin öelda küll, et olen õnnelik oma abikaasa ja laste üle. Ja see otsus oli ka kindlasti väga oluline, kui otsustasin taimetoitlaseks hakata 7 aastat tagasi. See muutis minu elu väga palju. Nagu U-kurv.

Millised on teie suveplaanid? Mida ootate peagi kätte jõudvast suvest?

Suveks plaane pole. Improviseerin. Suvelt ootan soojasid ilmasid, et oleks mõnus lapsevankriga jalutada. Palju päikest ning vahel ka sooja vihma koos vikerkaarega.

Airi Vipulkumar Kansar

Airi Vipulkumar Kansar koos Indiast pärit abikaasaga. /Fotod: Erakogu/