“Elan väga aktiivset ökoelu ning jälgin hoolikalt, mida suhu panen. Nagu öelakse, oled see, mida sööd,” räägib tuntud blogija ja mitme lapse isa Inno Tähismaa Ohmygossip.ee uuele Öko-elu rubriigile.

“Ise ma midagi ei kasvata, aga talunikelt saab väga ehedat kraami, eriti Võrumaal, ja seda väga taskukohase hinnaga. Pole mingit põhjust nuumata suuri kaubakette, mis eelistavad säilitusainetega mürgitatud tooteid,” räägib Inno Tähismaa.

“Minu tavaline menüü sisaldab palju värsket, eriti nüüd suvel. Näiteks kodumaine värske kala, rukkileib, spinat. Tegin äsja oblikasuppi, mis maitses oivaline. Keetsin oblikad pehmeks, mõni minut, juurde lõin sisse mõned õrrekana munad. Oblika asemel võib edukalt kasutada nõgest või naati, mis on praegu eriti värsked ja vitamiinirikkad ja mis ei maksa midagi,” jagab looduslähedust armastav mees maitsvaid ja looduslikke toiduretsepte.

Inno ei usu, et euro oleks tema toidukorvi valikut kuidagi mõjutanud. “Euro tulek pole tervisliku toidu hinda mõjutanud, värske talutoit on jätkuvalt väga odav. Toidu pealt pole kokku hoidnud, see on kurjast, eriti kui peres on lapsed. Olen ise lapsepõlves kogenud nälga ja tean, kuidas see tervist laastab.”

“Suveplaanide sisse mahub palju värskes õhus, nii päikses kui vihmas aja veetmist, palju suplemist järve- ja merevees, palju värskeid marju, palju kultuurielamusi. Veedan suve koos perega Eestis, siin on nii mitmekesine keskkond, et jätkub avastamisruumi aastakümneteks,” räägib Inno Ohmygossip.ee’le.

Tähismaa on ka kindel, et Eestis on kõik hea ja parem olemas, seda ei pea sugugi välismaale suure raha eest otsima minema. “Hingel on see, et Eestit, siinseid inimesi, loodust, toitu ja kultuuri ei osata praegusel kaubandus- ja asjade ajastul väärtustada. Välismaale minnakse suure raha eest otsima seda, mis kodus nina all on olemas ja seda täiesti tasuta.”