“Mina olen olnud aus! Mul on piinlik, et raamat müügist eemaldati! Eestis on reaalselt kehtestatud vaikiv ajastu,” kurdab müügist eemaldatud raamatu “Varjatud elu” autor Raivo Kaer Ohmygossip.ee’le. “Asjaolude tõendamatus ei tähenda automaatselt, et kirjeldatud sündmusi ei toimunud. “Varjatud elu” ei ole raamat Mart Sanderist. See on minu elulugu.”

Raivo Kaer, raamatus “Varjatud elu” saavad sarjata mitmed tuntud lauljad ja muusikud ning eriti rängalt Mart Sander. Kas teil on ka otsest tõestusmaterjali selle kõige kohta, mida kirjutate?
Ma ei sarja oma raamatus mitte kedagi! Mul on õigus avaldada enda elulugu ja kui sellesse ellu on mahtunud mitmed tuntud Eesti avaliku elu tegelased, siis on see olnud nende vaba valik ja nad peavad arvestama asjaoluga, et kõik, mida nad ütlevad või teevad, võib tulla avalikuks. Sõnavabadus on üks peamisi inimõigusi ja seda reeglit ka ka kirjutades järgisin. See, et tegemist on inimese privaatsfääriga, ei tähenda automaatselt, et sõnavabadust võib piirata. Kui privaatses ruumis osalevad kaks inimest, siis jääb mõlemale osapoolele pool kogu loost ja selle avaldamise takistamine on Inimõiguste konventsiooniga vastuolus. Mart Sanderi advokaat ei taju, et Sanderi tuntus ei tähenda juriidiliselt mitte midagi. See enda puhtaks pesemise haigus on maniakaalne Sanderil. Lugege kommentaare, mida tema kohta kirjutatakse!

Mis puudutab tõestusmaterjale, siis ma ei ole Monika Lewinsky, kellel kapipõhjas sinine kleidike. Asjaolude tõendamatus ei tähenda automaatselt, et kirjeldatud sündmusi ei toimunud. Kui Mart või keegi teine väidab, et valetan, siis esitagu faktid ja materjalid. Mina olen olnud aus! Mul on piinlik, et raamat müügist eemaldati! Eestis on reaalselt kehtestatud vaikiv ajastu!

Mart Sanderist kirjutate nagu vampiirist ja noorte poistega seksijast. Kas teil on tema vastu mingi eriline viha, et selle raamatuga talle kätte maksta soovite?
See isik jätab mind külmaks. Mul ei ole tema vastu mingit viha. Mul pole põhjust viha pidada. Vihkamine on nii suur emotsioon, et härra Sander pole seda tunnet väärt. “Varjatud elu” ei ole raamat Mart Sanderist. See on minu elulugu. Sander eksis ühel õhtul minu ellu ja see sai kirja pandud. Ma poleks olnud aus, kui poleks seda kirjutanud.

Facebookis teatasite, et Mart Sander on teid kohtusse kaevanud. Kas teil on asitõendeid selle kõige kohta, millest raamatus kirjutasite?
Tegemist on sõna-sõna vastu juhtumiga. Temal pole tõendeid, et seda sündmust ei toimunud ja minul pole tõendeid, et see sündmus aset leidis. Ega Monroe surm ei tähenda seda, et temast keegi kirjutada ei võiks ühel või teisel viisil ja tõendamine pole selle juures oluline. Sõnavabadus tähendab ka seda, et inimesel on õigus kirja panna oma mälestused. Mart Sander on minu ees vabandanud, et temaga kohtumine mulle nii kohutavalt mõjus.

Raamatus kiidate Marju Marynel Kuuti. Kas temaga on teil olnud südamlikud suhted?
Austan inimeste diskreetsust. Maryn on loobunud meediaga suhtlemisest, seega ma ei saa midagi kommenteerida. Ütlen vaid nii palju, et meil oli fantastiline koostöö kuni Maryni Rootsi tagasi kolimiseni.

Kui suur on “Varjatud elu” tiraaž ning millised on olnud vastukajad selles raamatus kirjutatule?

Tiraaz on ärisaladus. Vastukajad on olnud üllatavalt positiivsed ja inimesed on hämmingus, et julgesin nii avameelselt kirjutada. Üks lugeja saatis kirja:

“Üle pika aja sain sellise rahulduse kui Sinu raamatut lugesin. Sõnum oli väga selge. Ilma armastuseta on raske siin elus toime tulla. Ja pole hullemat asja kui sured ega saa elus mitte miskit kogeda – eii küpsust, ei arengut, ei õitsengut. Väga aus raamat. /…/ Aitäh veel kord, et sain oma aega kasutada sisukalt lugedes Sinu teost.”

Kas “Varjatud elu” raamatus on kõik saladused kirjas, või on tulemas veel midagi hullemat?

Hillar, mis mõttes hullemat? Ma ei ole avaldanud mitte midagi hullu. Avaldasin lihtsalt oma eluloo. “Varjatud elu” saab endale järje, sest paljud sündmused ja inimesed ei mahtunud nende kaante vahele või ei olnud formaat sobiv. Suudan veel üllatada Eestimaad!

 

*Olles vaid informatsiooni edastajaks, ei pruugi Ohmygossip.ee artiklis väljaöeldu ühtida toimetuse seisukohtadega. Kõigile artiklis mainitud inimestele, keda intervjuu puudutab, anname võimaluse samas ulatuses vastulauseks, kui peaks selleks soovi olema.