“Kõigil kuulajail on võimalik ankeet täita, ennast ja otsitavat kirjeldada, pilt kaasa panna ja ära saata. Pärast seda klapitame sobivaid partnereid ja korraldame vastavalt osaleja asukohale ja soovile mõnusa romantilise õhtusöögi. Lahe mõte ja seiklus kindlasti!” tutvustab Karl Kivastik Ring FM’i kohtingumängu.

Karl Kivastik, teie sünnipäev ja sünnikodu?
29. juuli, 1988. Ilmale tulin Rakveres, sünnitunnistus ütleb Tartu, nii et kuskil vahepeal… Jõgeva või Rakke või Väike-Maarja nt, paneme Võsu.

Kelleks te unistasite saada lapsepõlves?
Ausalt öeldes ei mäleta. Ju siis oli olevikus tegemist ja võtsin ühe päeva korraga.

Millistes koolides te olete õppinud ja kus?
Tartu Descartes’i lütseumis 12 klassi ja pärast seda Tartu Ülikoolis eesti keelt ning semiootikat, aastakese jõudsin emba-kumba. Korra proovisin Tallinna näitlejaks ka, aga vist olin liiga vana, siiamaani veidi punastan, kui katsed meenuvad:D

Milliseid ameteid te olete oma senise elu jooksul pidanud?

Igasugu ehitajatööd, kelner, haljastaja (mootorsaed, bobcatid, labidad-rehad), Hollandis olin kasvuhoones pool aastat ja mõned kuud mingis alumiiniumdetailide kokkupaneku tehases, kommivabrikus tegin magusat ja isegi bridži abikohtunik olen olnud. Enamjaolt kõik üsna üürikesed ettevõtmised. Viimased kaks aastat põhikohaga haljastusega tegelenud.

Millal ja kuidas te Ring FM- i tööle sattusite?

2013 novembri lõpus, tuttav töötas seal ja soovitas mul katsetama tulla, kui uut saatejuhti otsiti.

Kas midagi põnevat on ka raadiotöös ette tulnud ja ehk mõni põnev apsakas ka?

Põnev on alati:) Raadiot teha tore ju… Eks regulaarseid apse ikka juhtub – st näpp läheb kuhugi valesti ja midagi hakkab valel ajal mängima või lakkab mängimast või mängib topelt. Ühel korral jäin magama 40 minutiks vastu laupäevaööd, täitsa läbi olin, ja magasin tunni sisse graafikusse, midagi otseselt kihva ei keeranud:O

Kas soovisaates loete eetrisse ikka kõik tervituskirjad, mida Ring FM- i kodulehelt saadetakse?
Ikka… maitselagedusi muidugi mitte, aga neid on vähe.

Soovisaates on ka kohtingumäng käimas, ehk räägite sellest pisut lähemalt?

Kõigil kuulajail on võimalik ankeet täita, ennast ja otsitavat kirjeldada, pilt kaasa panna ja ära saata. Pärast seda klapitame sobivaid partnereid ja korraldame vastavalt osaleja asukohale ja soovile mõnusa romantilise õhtusöögi. Lahe mõte ja seiklus kindlasti!

Milliseid mänge Ring FM veel pakub oma kuulajatele?

Igasugu SMS-loosimisi on alati käimas, nädalavahetuseti jagame klubipileteid, Facebookis ürituse jagajate vahel loositakse kasulikku ja tavaliselt on igas saates ikka mingid erinevad kampaaniad. Osa tasub võtta igal juhul, head nänni jagatakse. Liituge kodulehel uudiskirjaga, saate asjalikku infot!

Kas Ring FM- is on olemas kõikide kodumaiste artistide plaadid, näiteks Anne Veski ja Ergo Korpi omad?
Tagaruumis on üks kõva plaadihunnik küll, pole jõudnud sellesse eriti pikalt süveneda. Praktilisest küljest plaate enam vist väga keegi ei mängi (kui ma nüüd küsimusest õigesti aru sain), kõik ju fonoteegis kilode ja megadena. Kodumaisest muusikast tuntumatelt alati midagi olemas. Anne Veskit fonoteegis kõvasti, Ergo Korpi pole, aga alati annab lisada:)

Millist muusikat te ise kuulata armastate ja kes on lemmikud?

Kuulan üsna erinevat kraami, nii, nagu parasjagu tuju. Viimasel ajal üha rohkem aeglasemat muusikat, laseb mõelda, muidu kõik kärmemat ja/või agressiivsemat rütmi täis. Alustasin nooremana räpiga, sealt edasi igasugust legerokki. Nüüdseks võin hevimast kraamist house’ni, chilloudist gangstaräpini ja klassikalistest klaveripaladest vanakooli bluesi, reggae, d’n’b ja dubstepini kuulata. Ise mängin kitarri ja klaverit, siis pillidega muusika tundub törts hingelähedasem, aga see pole kindlasti reegel. Erinevad sõbrad erinevate maitsetega lasevad alati oma hetkelemmikuid, siis saab veidi igalt poolt. Päris äärmusi ei kuula – a la mingit diiprögametalit või hardstaili ja haardkoori jne. Tänapäeval samas segunevad stiilid üha rohkem ja üsna mõttetuks muutub ühele loole nelja-viit žanrinimetust korraga külge pookida… või ka mitte, filmidel samas nii on… Meeldib, mis hinge läheb:D Estraadi kohta ei julge sõna võtta… tumba olen:(

Millist raadiojaama te ise meelsasti kuulate?

Ringehvemm ikka, koduraadio ju!

Huvialad?

Film (vaatan kõvasti, kunagi teen ka), muusika (räppar olen, teen põhjasid, teinekord produtseerin, beatbox, kitarr ja klaver), snuuker, pokker ja FIFA (xbox). Sõpradega õue pääl asjatamine ka suur osa kindlasti. Lugeda jõuan vähe, sellest kahju. Spordist tegin judot ja korvpalli väiksemana, vahel tennist ja ujumist ning võimalusel alati rattaga liikunud.

Tulevikuplaanid?
Samas vaimus:D. Muusikat kindlasti teha, videokaamerat kunagi leidlikult kasutada, kui mõtted lõpuks koonduvad, siin-seal sihtotstarbeliselt juba filminud-monteerinud. Ajapikku tekib erinevaid võimalusi – õhtujuhitööd, reklaam, workshopid, laivid jne. Mul on alati midagi, millega tegeleda, kirge jätkub. Raadiotöö annab ka kindlasti nn “meelelahutusperspektiivi”.

Kas teil on ka midagi südamel, mida sooviksite ära öelda?

Ärme maailma katki tee!

Kas käite pidudel ka plaate keerutamas?
DJ pole kunagi olnud, aga laive teeme ikka vahelduva eduga. Meil säärane bänd, nagu 615. Alustasime juba 2004–2005 beatboksi ja räpiga. Nüüdseks kolm albumit teinud ja neljas ja viies ka ehk 2015 lõpuks olemas… Uurige välja: www.615.ee .