Eesti Kunstimuuseum tähistab tänavu 90. juubelisünnipäeva. Novembrist kuni aasta lõpuni kehtib kõigis filiaalides soodne piletipakett ning toimub mitmeid juubeliüritusi.

Eesti Kunstimuuseum on 90 aastat kogunud, hoidnud ja arendanud Eesti visuaalset kultuuri. Muuseum asutati 17. novembril 1919. aastal Eesti Muuseumi nime all eesmärgiga koguda rahvakunsti ja kujutavat kunsti. Aastatel 1921–1927 ja 1946–1991 asus muuseum Kadrioru lossis, vahepealsetel aastatel ajutistel pindadel ning hiljem Toompeal Rüütelkonna hoones. 2006. aastal avati Kumu kunstimuuseum, mis pälvis möödunud aastal tiitli Euroopa aasta muuseum 2008.
 
Tänaseks on Eesti Kunstimuuseumi kollektsioonis üle 58 000 kunstiteose. Lisaks püsiväljapanekutele toimub aktiivne näitusetegevus neljas filiaalis: Kumu kunstimuuseumis ja Kadrioru kunstimuuseumis Kadriorus ning Niguliste muuseumis ja Adamson-Ericu muuseumis kesklinnas.
 
Eesti Kunstimuuseumi peadirektori Sirje Helme sõnul on minevikupärandi säilitamise kõrval vähemalt sama oluline muuseumi aktiivne roll ühiskonnas ja kultuurielus: „Traditsioonidega ja väärikas muuseum on tulevikule avatud. Muuseum on kaasaegse ühiskonna oluline ja vajalik osa.”
 
Eesti Kunstimuuseumil on heameel kutsuda kõiki ajarännakule kunstis.
 
Juubeli puhul kehtib 90-kroonine piletipakett, millega on võimalik külastada kõiki muuseumi filiaale alates novembrist kuni aasta lõpuni.
 
Lisaks erinäolistele näitustele toimub sünnipäevakuul novembris rida põnevaid üritusi tervele perele.