Poolteist aastat tagasi paljastas USA lauljatar ajakirjas Billboard, kuidas plaadifirma bossid teda karjääri algusaastatel end näljutama sundisid. Kui lauljatar oli vahepeal mõne kilo juurde võtnud, kutsuti plaadifirmas kokku erakorraline koosolek.

Tookord alistus Christina Aguilera ülemuste survele, kuid poja sünd 2008. aastal ning abielu purunemine kaks aastat hiljem avaldasid mõju ka figuurile. Pilkeid varasemast täidlasemate kehavormide kohta talus ta vapralt. Ent juba mullu märtsis ilmus Christina seltskonda silmanähtavalt saledamana, toonitades uut siredat figuuri miniseelikuga. Järgmistel kuudel kadus kilo kilo järel. Sügisel kinnitasid lauljatari usaldusisikud ajakirjandusele, et Christina on üle 20 kilo alla võtnud ja kaalub juba alla 50 kilo. Võlunipiks olla restoranis käimisest loobumine.
 
Novembris rääkis Aguilerale lähedane inimene veebikülje Yahoo kõmu-uudiste rubriigis, et poptäht on menüüst välja jätnud süsivesikud ja piimasaadused. Viieaastase poja ema paistis olevat saledam kui eales varem. “Tema dieet on rajatud väga väikestele portsjonitele ja väga intensiivsele trennile, mis on lühiajaline, kuid sage.”

Aguilera kulistavat ohtralt kookospähklivett ja taimeteed ning söövat tofut, sellerit, rasvast kala ning väikestes kogustes lahjat juustu. “Aga põhiline on see, et iga toidukord koosneb ainult pihusuurusest portsjonist ja päevas on viis väikest toidukorda.”