Endine poliitik, modell ning raamatu “Kuidas minult varastati miljon” autor Anna-Maria Galojan valiti Briti ajalehe The Sun Šoti versiooni andmeil maailma seksikamaks naispoliitikuks. Nüüd näpsas skandaalne kaunitar endale teisegi auväärse koha. Internetilugejad valisid ta Eesti Populaarseimaks persooniks 2013. aastal. Endiselt Londonis elav ning kohtusüsteemiga vägikaigast vedav Galojan räägib Ohmygossip.ee’le, kuidas möödus tema aastavahetus ning millised on plaanid käesolevaks aastaks.

Anna-Maria Galojan, võitsite Eesti “Populaarseim persoon 2013” tiitli. Palju õnne! Mis tundeid see tunnustus teis tekitas?
Sain ühelt healt sõbralt Eestist õnnitluskõne just veerand tundi enne südaööd. Ta oli lugenud uudist Facebooki kaudu. See oli tore, südant soojendav üllatus, tõeline uue aasta kingitus. Sellised tunnustused annavad põhjust loota helgemasse tuleviku ja mitte alla anda, kuna näitavad siiralt toetust.

Kus ja kuidas möödusid teil jõulupühad ja aastavahetus, mida põnevat tegite?

Kuigi talvepühad tänavu möödusid Udusel Albionil tugevate tulede ning vihma saatel, oli jõulumeeleolu ikka südames. Kuna minu kõige eredamad ja armsamad lapsepõlve mälestused on seotud nimelt tsioonidega, siis usun, et Jõulud ega aastavahetus ei tohiks mööduda õigete peretraditsioonideta, millega oled üles kasvanud. Nii on ka minu peres. Lääne luteri jõulud tähistasime vanematega koduselt ja see loob ainulaadse kaitstuse ja läheduse tunde, mida saab tunnetada ainult omaste ringis viibides. See tuleneb teadmisest, et sinu kõrval on perekond. Õigeusu jõulude ajal, 7 jaanuar, mu vanemad pole enam Londonis, seega võtan tee kirikusse ette koos lähemate sõpradega.

Vana aasta õhtul käisime Coliseum-is English National Ballet nautimas Pjotr Tšaikovski balletti Pähklipureja. See on suurejooneliste ja efektsete dekoratsioonidega ning imekauni muusikaga klassikaline ballet, mida meie pere ei väsi nautimast võimalusel igal vana aasta õhtul aastast – aastasse. Uut 2014 aastat, kusjuures nii Eesti, kui ka brittide aja järgi, võtsime meeleolukalt sõpradega vastu maskeraadil Londoni südalinnas – Mayfair.

Millised toidud-joogid olid teie pidulaual?
Nii sõbrad kui ka vanemad toovad mind külastades Eestist alati head ja paremat kaasa. Üksi kohalik gurmee toit ei saa olla maitsvam kui kodumaine must leib, heeringas, põdravorst, Kalevi kommid.

Kas ilutulestik oli kuidagi eriline ja kui kaua see kestis?

Kuigi tänavu vana aasta õhtu ilm arvati olevat viimase poole sajandi niiskeim, ei peatanud see kümneid tuhandeid inimesi  tänavatele  minemast ning ilutulestikku vaatamast. BBC arvates oli ainuüksi Temsi kaldal üle saja tuhande vaataja. London on tuntud oma kaunite ja säravate uue aasta ilutulestike poolest, aga isegi palju näinud Londoni elanikke üllatas tänavuse ilutulestiku suurejoonelisus. Suureks üllatuseks sisaldas see futuristlikku söödavat maasika ja banaani maitselislist-lund, mida sajas taevast vaatajatele otse suhu.

Uue aasta saabudes soovitakse midagi. Milline on teie soov alanud aastaks?

Uue saabudes loodetakse ikka eest parem leida. Loodan säilitada teravat meelt, sisemist harmooniat ning rahu ja muidugi huumorisoon, ilma milleta oleks elus nii mõndagi peaaegu võimatu üle elada. Samuti loodan mitte kunagi laskuda madalalaubaliste oponentideni, olla alati toeks sõpradele ning lähedastele ning kõige tähtsam —  jääda iseendaks, oma eluväärtuste ning eesmärkitega.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja alanud aasta esimeseks pooleks?

Võidelda selle nimel, et õigus ning õiglus saaks jalule seatud. See on kestnud juba üle kuue ja poole aasta, ja on olemas teatud väsimus, kuid ma pole murtud ja kavatsen jätkata oma võitlust nii Inglismaa kui Euroopa Inimõiguste Kohtus.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Tänan Ohmygossip’i sõpru, lugejaid ning meeskonda toetuse, õnnitluste ja heade soovide eest. Samuti soovin uuel aastal palju kordaminekuid, unistuste täitumist, rõõmu ja õnne!

Loe lisaks:
Ohmygossip Awards: “Populaarseim persoon 2013”


Anna-Maria Galojan Ohmygossip.ee’le: Harmooniline elu pole võiamlik ilma armastuseta