“Kui elus ei ole kõik läinud nö plaanipäraselt, siis soovitan vaadata endasse ja mõelda, mis läks valesti ja kuidas paremini saaks. Mitte mingil juhul ei tohi lubada tekkida kadedusel, vihal ja vaenul, sest see on pigem enesehävituslik; vaid uurida, kuidas teised hakkama saavad ja püüda samamoodi oma probleemidega tegeleda,” räägib muusik Merle Lilje Ohmygossip.ee’le.

Merle Lilje, kuidas möödus teil suvi ning mida põnevat meenutaksite lõppevast aastast?
Suvi oli ilus ja päikesepaisteline, palju toimus kontserte ansambliga LAINE ja oli ka muid vahvaid ettevõtmisi.

2013.aastaga võin vägagi rahule jääda, sest 6.septembril sündis mulle väike tütrepoeg Albert, kes on hetkel meie pere kõige tähtsam liige. Samuti oli teisi toredaid sündmusi – kevadel võtsime koos abikaasaga ette reisi Türki, kus külastasime paljusid ajaloolisi paiku ning puhkasime mere ääres. Sügisel käisime koos abikaasa ja vanema tütrega Amsterdamis, kus reisi eesmärgiks oli Peter Gabrieli kontserdi külastamine, kuid saime päris hästi tutvuda ka Amsterdami vaatamisväärsustega.

Meedias oli uudis sellest, et te laulate Edgar Savisaare esituses tuntuks saanud laulu “Kaunis maa”. Kas te võtate selle laulu oma repertuaari nüüd?
Mulle tegi ettepaneku laulu “Kaunis maa” laulmiseks laulu autor Peeter Kaljuste. Salvestasin laulu helistuudios muude salvestatavate laulude hulgas ja hetkel ei ole laulu “Kaunis maa” veel kontserdil esitanud. Kui tekib selle järele vajadus, siis kindlasti võin laulu esitada. Kui esinen ansambli LAINE koosseisus, siis laulame ikka meie repertuaari kuuluvaid laule, aga ma ei välista laulu esitamist muudes kontsertprogrammides.

Kas on plaanis veel uusi laule salvestada ja ehk annate ka uue plaadi välja?
Ma salvestasin koos RAM Lõbusate poiste ja Toivo Asmeriga päris palju jõululaule, käisime ka nende lauludega jõulutuuril. Ise olen salvestanud küll uusi laule ja planeerin tõesti 2014.aastal sooloplaadi välja anda, aga sinna on veel pikk tee ja palju tööd.

Milline on teie lemmikvärv ning kas te riietate ennast vastavalt sellele?

Minu lemmikvärv on sinine, eriti erksinine, lausa elektriksinine ja kasutan seda värvi palju nii eraelus, kui ka oma lavakostüümides.

Kas teil on olemas oma lemmiktoit ning ehk annaksite ka mõne hea toidu valmistamise retsepti?

Praegu on minu lemmiktoit sushi, sest mu vanemal tütrel on sushibaar SUSHIMON ja ta valmistab imehead sushit, mis viib “keele alla”. Kahjuks ma seda pidevalt ei saa, aga pidupäevadel kindlasti ja siis ma naudin seda vägagi. Jõuludeks oleme planeerinud väga erinevaid roogasid ja kuna peres on oma kokk, siis ka keerulised menüüd, millele paari sõnaga pole võimalik retsepti anda. Aga igal juhul pooldan tervislikku toitumist ja hoidun sealihast ning muust rasvasest toidust – populaarsed on road kanast ja kalast.

Kus ja kuidas te veedate oma jõulupühad ja aastavahetuse?
Jõulud veedame koos perega maakodus, oleme seda pikalt planeerinud ja kõigil on unistus korraks aeg maha võtta ja ennast igapäevaelust välja lülitada. Ka meie lapselapsel on esimesed jõulud ja ei julge küll unistada, et tal sellest ka mingi mälestus jääb, aga meil kindlasti jääb emotsioon tema esimestest jõuludest. Ootame ilusaid lumiseid jõulusid.

Kas teid võib ka esinemas näha lähemal ajal?

Meil ei ole hetkel plaanis avalikke esinemisi, kuid valdade pidudel saab meid ikka kohata. Reedel olime esinemas Paikuse jõulupeol ja eile 18.12 Varblas.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Kuna ma ise olen üleni positiivse ellusuhtumisega, siis ma soovin kõigile rõõmsaid jõulupühi, mõnusat puhkust – aega möödunud aasta üle järelemõtlemiseks ja uue aasta plaanide tegemiseks. Ja kui elus ei ole kõik läinud nö plaanipäraselt, siis soovitan vaadata endasse ja mõelda, mis läks valesti ja kuidas paremini saaks. Mitte mingil juhul ei tohi lubada tekkida kadedusel, vihal ja vaenul, sest see on pigem enesehävituslik; vaid uurida, kuidas teised hakkama saavad ja püüda samamoodi oma probleemidega tegeleda. Kõik halb ja murelik möödub… Ikka rõõmu ja lahket meelt.