“Möödunud suvi oli minu elus seni parim. Andsin mõnusalt palju kontserte külastades sellega seoses palju ilusaid ja erilisi paiku Maarjamaal,” meenutab Margus Vaher möödunud suve ning lisab, et koges sellel suvel midagi erilist: “Kogesin enda elus teatud avanemist, mis mõjus suurepäraselt nii minu isiklikule maailmatajule kui ka loomingule, mis peale seda õide puhkes.”

Margus Vaher, kuidas möödus teil suvi, mida põnevat meenutaksite?
Möödunud suvi oli minu elus seni parim. Andsin mõnusalt palju kontserte külastades sellega seoses palju ilusaid ja erilisi paiku Maarjamaal. Samuti sain veeta palju aega enda perega ja puhata ning kolmandaks oleks vist mainimist väärt, et kogesin enda elus teatud avanemist, mis mõjus suurepäraselt nii minu isiklikule maailmatajule kui ka loomingule, mis peale seda õide puhkes.

Kas teil on olemas ka oma lemmikvärv ning kas riietate end vastavalt sellele?

Mulle on alati väga meeldinud sügav tumesinine toon – see on mehelik ja tugeva mõjuga värv.

Milline on teie lemmiktoit ja ehk annate ka mõne hea toiduretsepti?

Lemmiktoit on alati olnud armastatud inimese valmistatud eine. Selles on see sõnulseletamatu komponent, mis selle eriti maitsvaks teeb ja peale mida keha end hästi tunneb.

Millised on teie plaanid jõulude paiku ja aastavahetusel?

Jõulude eelne periood on väga kontsertiderohke, kuid jõulud veedan loomulikult Saaremaal ja enda pere seltsis. Aastavahetuse plaanid ei ole veel lõplikult selged.

Kas uusi laule ka salvestate ja ehk on loota ka uut plaati?

Juba viimased pool aastat olen salvestanud stuudios enda uusi lugusid ja juba 9.detsembril ilmub minu värske album “Kui me kohtusime”, kus leiab nii minu enda uut loomingut kui ka mõned teiste autorite lood. Kellel huvi, siis helinäiteid ilmuvalt plaadilt saab kuulda aadressil: https://soundcloud.com/margusvaher.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Kuna viimane aasta on Eestis kuidagi eriti pinev olnud seoses poliitikaga kui ka mõnes teises valdkonnas ja inimestes on tekkinud palju lootusetust, pingeid ja rahulolematust, siis tooksin siinkohal välja ühe suure mõtleja soovituse: “Be the change you wish to see in life” (Gandhi).

margus vaher