Tänase ajakirja Naised sissejuatava teksti avab peatoimetaja Inga Raitar Geert Kimpeni lausega: Maailm, mille me enda ümbert leiame, on üksnes meie sisemuse peegelpilt. “Seda lauset tasuks meelde tuletada igal hallil sügishommikul, kui tööle tulles tundub, et kogu sära on maailmast kuhugi kadunud,” kirjutab Raitar, kelle alati viimse detailini viimistletud veerud, on tihti ajakirja parimaks pärliks.

“Kõik erutav, uus ja seikluslik näib  toimuvat vaid filmides või raamatutes, mitte meiega. “Me kanname paradiisi võtit oma taskus. See siin ongi maapealne paradiis, kui meil vaid õnnestuks end sellele kogemusele avada,” teab tark mees. Seiklused ja imed on kogu aeg meie ümber, me ei koge neid vaid selle tõttu, et oleme sulgenud oma meeled. Puutume iga päev kokku sadade suurte ja väikeste stseenidega ja igaüks neist on meile loodud, igasse on haaratud inimesed, kes tahavad meile midagi öelda, midagi õpetada,” kirjutab Inga.

“Julgus end avada on eelduseks, et su ellu tulevad muudatused. Ootamine neid su ellu ei too. Kõik mis toimub ei toimu mitte meiega, vaid tänu meile. Seega tasub iga uue olukorra tekkides mõelda: “Saadan end sellesse kogemusse ja tahan seda just nii vastu võtta. Mina ei ole need tingimused, mis mind piiravad, vaid oma elu looja.” See ongi vastutuse võtmine omaenda elu eest ja selle imeliseks seikluseks elamine.”