“Inimesed peaksid hakkama mõtlema ja arutlema asjade üle. Meie oma saatega “Meedia keskpunkt” ei tee ainult poliitilist meelelahutust, vaid loodame, et üha rohkem inimesi hakkaksid mõtlema selle üle, missuguses riigis me elame ning mida siin tuleks muuta. Peale selle on minu sooviks, et ka Eesti ajakirjandus muutuks ükskord euroopalikuks, mitte ei nuusutaks (poliitilist) tuult ega rihiks oma nina Stenbocki maja järgi,” räägib Tallinna Televisiooni peatoimetaja Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le.

Tallinna Televisiooni peatoimetaja Mart Ummelas, mida põnevat pakub Tallinna Televisioon oma vaatajatele jõulude ja aastavahetuse ajal?
Tallinna Televisioon esitab jõulude ajal rahulikku, jõulumeeleolus kava, mis koosneb peamiselt asjakohastest filmidest ja kontserdisalvestustest. Aastavahetusel ei kavatse me teha mingit eriprogrammi, sest suurte telekanalitega pole sel ajal mõtet võistelda. Küll aga uueneb meie kava uuest aastast, kuid see selgub lõplikult eelarvenumbrite selgumise järel. Kindlasti jätkame igaõhtuste uudistesaadetega, sh kell 20 tunnipikkusega. Küll aga lisandub sinna uusi rubriike.

Kas jätkate oma traditsioone ja pakute endiselt oma vaatajatele laupäeva õhtuti muusikat ja meelelahutust?

Laupäevaõhtuse kava osas pole praegu uusi plaane.

Kas Tallinna Televisioon jätkab endiselt vaid Tallinna elu kajastamist või hakkate kajastama ka sündmusi teistest Eestimaa paikadest?

Vastavalt võimalustele tahame pakkuda üha rohkem uudiseid ka mujalt Eestist, sest oleme ju nähtavad üle Eesti. Ent loomulikult pole me sama rikkad kui ETV või kommertskanalid, nii et esialgu jätkame siiski Tartu ja harvem ka Pärnu uudistega. Kui leiame kaastöölisi mujal, siis laiendame oma geograafiat.

Kui see saladus pole, siis kui suur on TTV eelarve?

Tallinna TV eelarve on avalik, see on tänavu veidi üle 3 miljoni euro. Põhiosas koosneb see Tallinna linna toetusest, aga mõne protsendi teenime juba ka omatulude arvel.

Kuidas on möödunud teil käesolev aasta siiani, mida põnevat meenutaksite?

Möödunud aastal oli kõige põnevam muidugi see, kuidas läheb kohalikel valimistel. Mitu erakonda ähvardas ju TTV sulgeda või maha müüa, kui nad peaksid võimule tulema. Kuidas nad seda oleks teinud, jääb saladuseks, sest sihtasutust pole võimalik maha müüa ning ka sulgemise korral oleks langenud linnale märkimisväärsed kulutused kehtivaist lepinguist. Pigem oleks nad soovinud TTV üle võtta.

Kuidas kommenteeriksite seda trikki, et Eerik-Niiles Kross näitas TTV saate ajal mingit plakatit?

Peab tunnistama, et hoolimata sellest ameerikalikust klounaadist, millega “piraat” Kross tahtis segada meie otsesaadet, said nii Tallinn, Savisaar kui ka TTV sellest vaid (moraalset) kasu.

Milline on teie lemmikvärv ning kas te riietate ennast vastavalt sellele?
Ei ole lemmikvärvi. Kui midagi siiski valida, siis sinise erinevad toonid. Mul on igat värvi rõivaid. Eriti ei meeldi sünk must ega kirgas valge. Viimane sobib siiski kuuma kliimasse.

Kas teil on olemas ka oma lemmiktoit ning ehk annaksite mõne hea toiduretsepti?

Mina olen pastasõber. Viimasel ajal olen hakanud sööma ka rohkem kala ja mereloomi, näiteks valget kala ja kammkarpe. Mingit oma retsepti hetkel pole, küll aga kasutan toidu tegemisel kindlasti nii oliivõli kui kvaliteetset võid.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?
Lähemal ajal külastan Helsingis Mardilaata, nagu olen teinud paarkümmend aastat, aastavahetuse osas mingeid plaane pole. Igal juhul ei armasta lärmakat seltskonda.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Inimesed peaksid hakkama mõtlema ja arutlema asjade üle. Meie oma saatega “Meedia keskpunkt” ei tee ainult poliitilist meelelahutust, vaid loodame, et üha rohkem inimesi hakkaksid mõtlema selle üle, missuguses riigis me elame ning mida siin tuleks muuta. Peale selle on minu sooviks, et ka Eesti ajakirjandus muutuks ükskord euroopalikuks, mitte ei nuusutaks (poliitilist) tuult ega rihiks oma nina Stenbocki maja järgi.