Elan Saaremaal, Sõrves, ja mul on siin 100-kohaline puhkeasutus Sõrve Turismitalu. Talvel mingit erilist tööd ei ole, aga alates maikuust korraldame õpilaslaagreid, suvepäevi, pulmapidusid, nii et 3-4 kuuga tuleb aasta raha kokku teenida, muud võimalust ei ole,”räägib ansambli “Vitamiin” looja & manager ning Sõrve Turismitalu omanik Jüri Mitt Ohmygossip.ee’le.

Järgmisel aastal saab “Vitamiin” juba 35. aastaseks. Kas plaanite ka juubelit pidada? Kui tihti ansambel koos käib ja ehk meenutaksite pisut ka vanu aegu?
“Vitamiin” 35 Olla või mitte olla! Järgmisel aastal veebruarikuus võiks meie ansambel jällegi kokku tulla ning juubelikontserte anda. Mäletan, et 35 aastat tagasi aprillikuus lindistasime Joel Steinfeldtiga ja Vitamiini esimese koosseisuga muusikapala nimetusega “Autorong”. Eesti Raadio Keskööprogrammis, mida juhtis Helgi Erilaid, kuulutati see aprillikuu kõige populaarsemaks looks. Sealt kõik alguse saigi.

5 aastat tagasi, pidades Kuressaares oma juubelit koos Vitamiiniga, (laval olid Anne Veski, Joel Steinfeldt, Rein Laaneorg, Jaan Rello, Raimo Aas, Mihkel Smeljanski jpt) kuulutasin kõigile, et nüüd mulle aitab, annan välja ansambli juubelikontserti DVD ja paneme ilusa punkti. Kuid sellel suvel juunikuus võeti minuga ühendust Eesti ühest preztiisikamast üritusi korraldavast asutusest “X3M Marketing”, et kas Jüri Mitt oleks nii tore mees ja kutsuks kokku ansambli Vitamiini üheks eksklusiivseks kontserdiks. Esinemine pidi toimuma 10. augustil Toila vabaõhulaval. Otsustasin proovida ja seekord helistasin nendele Vitamiini liikmetele, kes Kuressaares kontsertidel ei osalenud. Ja kõik õnnestus suurepäraselt! Laval esireas laulsid ja mängisid Marju Länik, Mait Maltis, Joel Steinfeldt, Raul Sepper. Saatebänd oli kokku kutsutud headest ja soliidsetest pillimeestest, selle eest ekstra suur tänu Raul Sepperile.

Kas plaanite korraldada ka “Vitamiini” juubelituuri?

Olen segaduses, kas korraldada Vitamiini juubelituuri ja kas seda teha talvel väikestes saalides või võtta kohe suvetuur käsile. Õnneks on veel veidi aega aga jõuludeks peaks selgus majas olema, millised lauljad, pillimehed lavale pääsevad, sest valik on ju avar.

Millega te ise igapäevaselt tegelete ja kuidas elatakse Sõrve Turismitalus?

Elan Saaremaal, Sõrves, ja mul on siin 100-kohaline puhkeasutus Sõrve Turismitalu. Talvel mingit erilist tööd ei ole, aga alates maikuust korraldame õpilaslaagreid, suvepäevi, pulmapidusid, nii et 3-4 kuuga tuleb aasta raha kokku teenida, muud võimalust ei ole. Alustasime 1990. aastal, niiet ülejärgmisel suvel toimub kõva pidu – 25 aastat Sõrve Turismitalu!

Milline on teie lemmikvärv ja kas te riietate ennast ka vastavalt sellele?
Lemmikvärvi kui sellist otseselt ei ole, aga prooviks ikkagi ennast riietada erksamatesse toonidesse ja osta kvaliteetset kaupa, tuleb kindlasti odavam.

Kui nobe näpp olete köögis — kas valmistate endale ise toitu?
Ise süüa ei valmista, sest mul on hea perenaine! Ja suvel turistidest jääb palju kenat sööki üle. Mina oma elus eriti tühja kõhtu ei ole pidanud kannatama, kui, siis ainult Räpina aiandustehnikumi aegadel, sest rahanatukese eest sai ostetud muusikariistu (trummid, kitarrid) ja sealt muusikamehe elu justkui algas, oli aasta 1965.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Kui küsitakse, et mis mul on südamel ja mida sooviksite ära öelda, siis ütleksin niimoodi: olen näinud muusika ja meelelahutuse bisnesit nõukogude ajal ja ka istunud 2,5 aastat kerge reziimiga vanglas. Kõik see, mis me proovisime nõukogude ajal ellu viia, on praegustes turutingimustes äri ABC. Need mänedzerid, kes pole üle elanud vene aja repressioone, on õnnega koos ja saavad tegutseda vastavalt oma mõistusele. Imetlen niisuguseid geniaalseid produtsente nagu vennad Rebased, Aarne Valmis ja loomulikult kauaaegne ansambli Fixi liider Väino Land. Olla algusest lõpuni Fixi mootor, see on ikka kõva sõna!

Tervist ja jõudu, ning head uut aastat!