Sel nädalal toimuvad Tallinnas “Ole Kaasas” algatuse raames tasuta arvutikoolitused, mille käigus on huvilistel võimalik õppida arvuti ja interneti ning ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenuste kasutamist.

Eestikeelsed koolitused toimuvad Tallinna Muusikakeskkoolis, Tallinna I Internaatkoolis, Liivalaia Gümnaasiumis, Tallinna Reaalkoolis, Kristiine Gümnaasiumis, Ristiku Põhikoolis, Tallinna Keskraamatukogus, Nõmme raamatukogus, Nõmme Noortemajas, Pelguranna raamatukogus, Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses ja Tallinna Puuetega Inimeste Kojas.

Valida on võimalik kahel tasemel koolituste vahel. Inimesed, kes pole varem iseseisvalt arvutit ja internetti kasutanud, võivad läbida arvuti ja interneti algkoolituse, kus õpetatakse arvutiga ümber käima, otsima huvipakkuvat informatsiooni internetist, saatma ja vastu võtma e-kirju ning kasutama internetipanka.

Need, kellel on varasem arvutikasutamise kogemus olemas või kes on läbinud arvuti algkursuse, saavad osaleda ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenuste kasutamise täiendkoolitusel, mille käigus õpetatakse internetis e-teenuste abil oma igapäevatoimetusi turvaliselt toimetama.

Koolitused kestavad neli tundi ning on sobilikud inimestele igas vanuses. Selleks, et Ole Kaasas! tasuta koolitustest osa võtta, on vaja registreeruda eelnevalt kas veebiaadressil http://www.olekaasas.ee/ või telefonil 6 180 180.

Ole Kaasas! koolitusel osalenutel on projekti raames võimalus osta arvuti ning liituda internetiühendusega soodushindadega.

Projekti rahastab Euroopa Liidu Regionaalfond.