“Kauneid hetki on olnud palju alates esimesest eetripäevast 20 aastat tagasi. Piinlikke hetki televisioonis ei olegi, sest piinlikud hetked garanteerivad hea reitingu,” meenutab Kanal 2 looja Ilmar Taska Ohmygossip.ee’le.

Ilmar Taska, kuidas möödus teil suvi, mida põnevat meenutaksite?
Osaliselt Eestis, osaliselt Rootsis, Itaalias ja USAs. Mulle meeldis see, et oli palju soojust ja päikest. Palm Springsi kõrbelinnas oli üle 40 kraadi, see oli minu jaoks selle suve kuumarekord. Kõrbekuumus ei ole muidugi nii raske kui meie niiske kuumus. Meeldejääv oli ka filmi “Rush” eel – esilinastus ja kohtumine selle filmi näitlejatega Hollywoodi stuudios, kus mul kunagi töötasin. Tore oli käia tuttavatel tänavakulissidel ja oli meeldiv, et ka Euroopa-teemaline film Niki Laudast ja Vormel 1-st sai hea vastuvõtu Ameerika stuudiopublikult.

Milline on teie lemmikvärv ja kas te panete ennast ka riidesse vastavalt sellele?

Valge – valge valgus, valged inglid ja valge rahutuvi. Valge värv sobib ka mulle ja kannan seda meelsasti. Kahjuks seab Eesti ilmastik sellele tihtipeale piirangud.

Kas teil on oma lemmiktoit ning ehk annaksite ka ühe hea toidu retsepti?
Mulle meeldib väga Pärsia fesenjan, mis on tehtud maapähklitest ja granaatõunast. Retsepti ei oska anda ja ärge parem proovige seda ise teha. Seda rooga saab nautida vaid heas Pärsia restoranis.

Teie loodud Kanal 2 tähistab oma 20. juubelit sel sügisel. Millised on teie soovid ja ettepanekud Kanal 2- le edaspidiseks?

Tore, kui su kätetöö vilja kannab ja lapsuke, kellel oli raske sündida on saanud 20 aastaseks. Soovin, et kanalil läheks ikka endiselt hästi ja et ta püsiks tipus. Selleks tuleb kuulata aja pulssi ja tunda oma vaatajat.

Millised on olnud kaunimad ja ka piinlikumad hetked Kanal 2- e 20- st aastast teie silme läbi?

Kauneid hetki on olnud palju alates esimesest eetripäevast 20 aastat tagasi. Piinlikke hetki televisioonis ei olegi, sest piinlikud hetked garanteerivad hea reitingu.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?
Annan loenguid Tallinna Ülikooli BFMi tudengitele. Töötan stsenaariumi kallal ja loen oma juttude rootsikeelsete tõlgete korrektuuri, kuna peagi on ilmumas mu uus juturaamat Rootsi kirjastuses. Novembris ootab ees Ameerika Filmiturg Santa Monicas.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Kui on mahti, lugege ikka mu raamatut “Parem kui elu” ja vaadake Halloweeni ööl, 31. oktoobril DVD-lt mu filmi “Hirmu tiivad”. Ja tulge laupäeval, 30.novembril Vene Teatrisse , et vaadata kuidas Tarkovski tegi oma viimast filmi Bergmani näitlejatega. Alati on tore näha filmitegemise köögipoolt.