WWF (World Wide Fund For Nature) tunnustas 25.06.2009 Kaleva Traveli peakontorit Green Office (Roheline büroo) märgiga. Märgi kasutamise õiguse said augustis ka Kaleva Traveli lennujaama ja Tartu esindus.

Kaleva Travel on esimene Eesti ettevõte, kellele keskkonnasõbraliku büroo sertifikaat omistati. Ühtlasi on see WWF-i esimeseks sammuks ”Rohelise büroo” programmi tutvustamisel Baltimaades. Kaleva Traveli Soome emaettevõte sai Green Office märgi 2008. aasta juunis.

WWF Green Office on ettevõtetele mõeldud keskkonnasõbraliku tegutsemise programm, mille eesmärgiks on vähendada keskkonna saastamist ning säästa materjale ja elektrienergiat töökohtadel. Green Office märgi saamiseks peab ettevõte vastama WWF poolt kehtestatud rahvusvahelistele nõuetele, mille täitmist jälgivad WWF esindajad ettevõttes kohapeal.

Kaleva Traveli personalijuht Kaidi Kuusmanni sõnul on kokkuhoid ja säästlik suhtumine ümbritsevasse täna väga aktuaalne teema. ”Rohelise büroo idee elluviimisse kaasasime kõik Kaleva Traveli töötajad ja kaardistasime koos need tegevused, mida saame meie ise oma igapäevatöös säästlikumalt korraldada. Kirja said lihtsad soovitused: väldime liigset paberite printimist, kustutame tuled, lülitame tööpäeva lõpul välja arvutid. Selliste väikeste soovitustega alustades loodame muuta oma mõttemaailma ja suhtumist keskkonnateemadesse. Kindlasti jätkame erinevate koolituste läbiviimisega. Oleme koostanud büroodele säästliku majandamise tegevusprogrammi ja kokkuhoiu eesmärgid,” selgitab Kuusmann.

Vastavalt WWF programmile on igas Kaleva Traveli büroos nüüd keskkonna teemade eest vastutav töötaja.

Kaleva Travel on mõelnud ka klientidele. Reisibüroo töö on teatud mõttes keskkonnasäästmisega vastuolus, sest reisimine ja lendamine paratamatult koormavad keskkonda. Kliendid, kes soovivad teada, kuidas nende reisimine keskkonda mõjutab, saavad seda uurida Kaleva Traveli kodulehel CO2 kalkulaatori abil. Keskkonnasõbralikumaks reisimiseks plaanib Kaleva Travel soovitusi jagada ka tulevikus.