Gossip.ee uuris Eesti ühelt tuntumalt ja ka maailma mastaabis ilma tegevalt lauljalt, Hannah Ild´ilt, mida ta arvab saatest “Eesti otsib superstaari”. Kas karjäär tuleb unustada, kui zürii karmist sõelast läbi ei pääse? Kas kolmel inimesel on õigus otsustada noore ja andeka inimese käekäigu üle? Kas kolme inimese poolt seatud “sõel” sõelub ikka läbi inimeste lemmikud? “Mitte ükski noor inimene ei tohiks seda võtta, kui millegi algust või millegi lõppu,” soovitab suure töö ja pühendumisega ise tipu poole pürgiv Hannah, kes peab tähtsaimaks usku endasse.

Kas olete sellel ja/või varasematel aastatel “Eesti otsib superstaari” saateid vaadanud? Kes on olnud läbi aastate teie lemmik(ud). Miks?
Olen vaadanud saadet eelnevatel aastatel, mil olin veel Eestis (Hannah elab ja töötab täna peamiselt Inglismaal, kus tema plaat on jõudnud hinnatud muusika edetabelite esikümnesse – toim.), kuid pean ausalt tunnistama, et olen üsna kehv telekavaataja. Sel aastal ei ole üldse enam Eesti saatega kursis ning seetõttu ei tahaks saadet kommenteerida, kuid jälgin kohalikku Briti X-Factorit, mis on väga põnev ja professionaalselt üles ehitatud.

Mul on sellele küsimusele raske vastata, sest ma ei ole saateid niimoodi jälginud ja mul ei ole lemmikuid tekkinud.

Kuidas Briti X-Factor meeldib?
Saate idee on väga hea ja annab paljudele noortele artistidele võimaluse end näidata. Inglismaal on sellest saatest tehtud ikka tõeline show ja see on väga nauditav!

Mis teeb staarist ühe õige Staari?
Andekus ja edasipüüdlikkus. Töötahe, enesekindlus ja eesmärkidele pühendumine.

Kui oleksite ise sellise saate züriis, siis milliseid kandidaate te kindlasti edasi ei laseks ja kellel oleks teie puhul lootust?

Ma tahaksin näha inimese hinge ja seda, et ta on südamega asja juures. Et ta usub sellesse, mida ta teeb. Arvan, et see on iga ala puhul kõige olulisem. Usk endasse.

Mida arvate, kas kolm züriiliiget on piisav, otsustamaks noore laulja karjääri üle?
Kindlasti mitte. Kolme inimese arvamus on täpselt kolme inimese arvamus ja see ei tähenda tegelikult mitte midagi. Mitte ükski noor inimene ei tohiks seda võtta kui millegi algust või millegi lõppu. Ma mõistan täielikult, et superstaari saade on üks võimalus end nähtavaks teha, kuid see ei ole ainus võimalus. Olen tegelikult mures, et me elamegi justkui ühest superstaari hooajast järgmiseni ja vahepeal ei toimu enam mitte midagi. Ega see pole ju ainuke väljund. Muusikat on tehtud eluaeg ja ilma superstaari saatetagi. Tahaks näha noorte lauljate ja muusikute poolt suuremat initsiatiivi ja soovi oma loomingut jagada.

Kes on saate züriis teie lemmik? Miks?
Minu lemmik on Rein Rannap. Miks? Sest ta on aus ja siiras. Ta on züriis ainult ühel põhjusel ja selleks on muusikute ja lauljate arendamine. Ta ei promo ennast, ta ei ole vastik ja kibestunud. Ta on nii armas ja siiras ja vahetu. Rein on inimene, kes on ise pidevas muutumises ja tänaseks leidnud oma positiivse mina üles. Ta on inimene, kes kannustab ja räägib tõtt. Ta ei näitle, ta ei etenda selles saates formaadile omast rolli… olla vastik. Rein on lihtsalt Rein ja seetõttu on ta mu lemmik.

Kui rääkida eestlastest, kas kuulatakse ja oodatakse esinema rohkem show-staare või tõelisi lauluvirtuoose?
Kui aus olla, ma ei tea. Mul on keeruline võtta sõna eestlaste nimel, sest ma arvan, et inimesed jagunevad kaheks – ühed, kes ootavad loomingulisust ja teised, kes tahavad näha show’d. Inglismaal on kogu X –Factor üles ehitatud show’le. Eestis annab asi veel arenemist. Mulle tundub, et eestlased võtavad selliseid saateid siiani liialt tõsiselt ja ootavad mingit tõelist loominguetaloni.