Täna kell 14 avab Tallinna linnapea Edgar Savisaar Tallinna Laste Turvakeskuse juurdeehituse (Nõmme tee 99), kuhu tulevad klassi- ja nõustamisruumid ning leiab ajutise kodu 10 poissi.

Avatavas korpuses on 10 täiendavat kohta poistele, kuus klassiruumi, et parandada keskuses elavate laste õppimiskeskkonda ning neli nõustamisruumi. Seal alustavad tööd psühholoogid pereteraapias osalevate laste ja peredega.

“Uus valmiv 10- kohaline keskus poistele parandab oluliselt turvakeskuse tingimusi sõltuvusprobleemidega laste abistamisel ja loob võimaluse lapsi vastu võtta kaks korda aastas senise ühe korra asemel,”  ütles keskuse juht Erki Korp.

“Tänu uue keskuse valmimisele saab uuest aastast 10-kohalisse poiste ja 10-kohalisse tüdrukute osakonda sisse võtta lapsi jaanuarikuus ning sotsiaalprogramm kestab kuni järgmise aasta jaanuarini. 10-kohaline tüdrukute osakond ja kaks 10-kohalist poiste osakonda töötavad edasi senisel süsteemil ehk augustis tulevad lapsed sisse ja on sotsiaalprogrammis kuni järgmise aasta juuni-juulini. Selline süsteem võimaldab paremat koostööd Tallinna Lastehaiglas võõrutusosakonnas viibivatele lastele, kes saavad jätkuabi senise ühe korra asemel kaks korda aastas,” tutvustas turvakeskuse juht Erki Korp.

Tallinna Laste Turvakeskus pakub abi lastele vanuses 10?18 aastat, kellel on sõltuvus alkoholist, narkootikumidest või toksilistest ainetest. Töö sõltuvusprobleemidega lastega kestab minimaalselt 10?12 kuud, selliseid lapsi on Tallinnas 600 ümber.

Noorim abivajaja on praegu 11-aastane. Kui Nõmme tee turvakeskuse avamisel 2000. aastal oli valdavalt tegu venekeelsete lastega, siis nüüd on eesti ja vene laste arv võrdsustunud, lapsi satub keskusesse kõigist linnaosadest ning 60% peredest on toimetulevad.

Avatava juurdeehituse maksumuseks koos sisustusega kujunes 6,7 miljonit krooni. Ehitas Facio Ehituse AS, projekteeris Projektibüroo WSP Talone OÜ.