“Tänavuste laatade avapauk anti Peipsi ääres Lüübnitsal. Nagu nimigi ütleb – sibula- ja küüslauguparadiisis. Sibulat ja küüslauku tarisin koju nii, et ramm tahtis lõppeda. Üks on kindel – vähemalt nende kahe kvaliteetse mugula varumiseks ei pea ma tänavu küll enam sõrmegi liigutama,” tunnistab lauljanna Anne Veski.
“Tõesti on õigus nendel, kelle väitel on Peipsi-ääre sibulate näol tegu Eestimaa parimatega, küüslaugu alal ma nii suur asjatundja polegi,” rääkis Anne Veski Õhtulehele.
“Vene ajal oli minu kirg varumise vastu veelgi suurem ja huvi selliste ürituste vastu, kus midagi keldrisse sai panna, väga tõsine – olin aegadel, kus poodides-turgudel väga vähe saada oli või kõik saadused ülikallid tundusid, üsna tõsine varuja,” selgitas Veski.
Veski tunnistas, et nüüd ta enam kuigi palju aiasaadusi ei hapenda-marineeri, kuid üks traditsioon säilib tal siiski kõigest hoolimata – vähesoolaste ehk värskete hapukurkide sissetegemine, mille vastu ei saa ükski konserv.
Ka talvevarusid ei soeta Veski juba ammu, erandiks on siin vaid mesi.