Särtsakas ja töökas kahe tütre ema, blogija, manager, ürituste korraldaja ning omaaegne Miss Finland 1984 finalist Tuija Järvinen (51) räägib Ohmygossip.ee’le enda korraldatavast Miss Savotar iludusvõistlusest, oma suvest ning tänastest plaanidest.

Tuija, kuidas möödus teie suvi? Mida põnevat tegite?
Suvi oli väga tore. Veetsin suure osa ajast oma Miss Savotar finalistidega SPA’s ja jõusaalis. Kuopio ajaleht tegi sellest isegi mõnded toredad lood koos piltidega.

Mis võistlus on “Miss Savotar”? Palun rääkige sellest lähemalt.
Miss Savotar’i idee sündis mu peas juba eelmisel kevadel. Tänavu 31.augustil sai üritus ka reaalselt teoks ning olen väga õnnelik, et julgesin selle keeruka korraldusega ürituse ette võtta ning sain hakkama. Olin alguses ärevil, et midagi võib untsu minna. Aga nagu ikka, saa ei saa ega saavuta midagi kui sul pole julgust üritada ja katsetada. Ma arvan, et Miss Savotari võistlus on suurim Savonias. Võistlus sai päris palju ka meediakõla — olime Hymy’s; Kuopio kohalikus lehes, kes olid meie suurimad meediasponsorid Soomes ning Uutisjousi’s. Samuti olin 17.augustil Radio Rock’is üritusest rääkimas. Juba sellel nädalal peaksime valmis saama ka YouTube video Miss Savotarist, kus tausta laulab mu kallis tütreke Jade. Hetkel on võimalik näha vaid väikest põlveotsas filmitud lõigukest (vt videot artikli all – toim.). Mu teine kallis tütreke Janica aitas samuti Miss Savotari korraldamisel. Suured tänud tütardele! Ürituse korraldamine võttis kolm kuud ning kukkus ka hästi välja — leidsin palju sponsoreid ning inimesi, kellel mu projekti usku oli.

Reedel 30.augustil tutvustasin Miss Savotar finaliste Rauhalahti Spaa-hotellis Kuopios ning valisime Miss Gallia, kelleks sai Anniina Korsikko. 31.agustil oli bikiini ning õhtukleidi voor. Züriis olid peale minu ajakirjanikud Kupio City Magazine‘ist, Jackpot bändi liige muusik Jasu Mäntylä,
Muoti Pia´s omanik Sanna Laitinen ja Spahotel Rauhalahti restorani manager  Juha Tirkkonen.

Võistlus oli väga tihe ning suhteliselt tasavägine. Vaid ühe punktiga võitis 25-aastane Pia Pylkkänen, esimene printsess oli 19-aastane Anniina Korsikko, kes sai ka Miss Gallia ja Miss Miss Rauhalahti tiitli ning teine printsess oli 27-aastane Piia Härkönen. Kõik kolm kaunist blondi on Kuopiost pärit. Kuopio City Magazine lugejalemmikuks valiti aga 18-aastane Henna Ahonen.

Eelmisel aastal püüdsite poliitikasse pääseda; olete olnud mitmete Soome artistide manager, sealhulgas ka ühe tuntuima ja kõmulisema avaliku elu staari Johanna Tukiaineni manager; olete olnud Hymy blogija jne. Millega täna tegelete?

Olen iludusvõistlustega ning modellindusega väga pikka aega seotud olnud ning seetõttu on nüüd plaan veelgi rohkem süviti minna. Tahan modelliäriga tegeleda ning missipromootoriks hakata. Plaanin ka raadiosaadet ja kirjutan oma eluloost raamatut. Võimalik, et korraldan Miss Savotari ka järgmisel aastal. Mu oma tütar Jade laulab hästi ning palus mind oma manageriks. Saatsime tema laulu Voice of Finland võistlusele – loodame, et ta pääseb sinna. See on hea koht kust alustada, tuntud soome laulja Jenni Vartiainen sai tuule tiibadesse just sealt. Pean ka lapsele lauluõpetaja leidma. Loomulikult jätkan ka kõikide oma muude tegemiste-toimetustega!

Millega vabal ajal tegeleda armastate?
Armastan lugeda. Peamiselt köidavad mind romantilised raamatud – lembekirjandus ning samuti seiklusjutud. Viimasel ajal on hobiks saanud ka trenniskäimine, olen kolme ja poole kuuga kaotanud juba 20cm oma pihaümbermõõdust. Väga meeldib ka koos tütardega aega veeta. Jade elab samuti Kuopios, käime tihti koos metsas pikkadel jalutuskäikudel, teine tütar Janica elab Lahtis.

Palun nimetage viis asja, mis teile Soome juures enim meeldivad?
Puhas loodus, järved, metsad, rahu ning võimalus & vabadus tegeleda sellega, mida hing soovib.

Nimetage palun oma lemmik TV-showd?

Ma ei vaata tegelikult eriti tihti telekat aga lemmikutena võib ehk välja tuua “Matlock”, “Sydämen asialla”, “the Voice of Finland”, “Katso” ning samuti tõsieluseriaal “Tallinna” — need kõik on siin ka väga populaarsed. Suhteliselt populaarne on ka Big Brother aga mulle see väga ei meeldi. Sain sealt juba kahe aasta eest pakkumise, kuid ma polnud huvitatud.

Millised on teie plaanid käesolevaks sügiseks ning talveks?

Püüan saada isiklikku raadio show’d, manageerin oma tütart, teen 2014 aasta missikalendri, õpin avatud ülikoolis pedagoogikat jne.

Vaata ka Jade’i laulmas Miss Savotari üritusel:

tuija miss savotar1
Miss Savotar 2013 Pia Pylkkänen and missipromootor Tuija Järvinen
Pilt: Jade Järvinen