Helen Jõgi on õrn blond eestlanna, kes hüppas pea ees vette — kolis Soome ning lõi seal isikliku ilusalongi.
”Olen pärit Tartust, seega Helsingisse kolides sattusin suurlinna. Esialgu mõjus harjumatuna multikultuursus, toidud maitsesid harjumatult, jänesed jooksid kesklinnas ja oravad sõid käe pealt. Tegelikult toimus integreerumine valutult, kui kolid võõrale maale tuleb austada tavasid ja inimesi enda ümber,“ räägib Helen Jõgi Ohmygossip.ee’le.

 

Milla tundsite, et just “ilumaailm”  on teie kutsumus?
Ilumaailma sukeldusin vahetult peale Soome kolimist, kuna oli selge, et enda erialal jätkata pole võimalik juba keelebarjääri pärast. Läksin soome keele kursustele ja mõlgutasin mõtteid, mida peale hakata. Öökapi raamatuteks olid tol perioodil Robert T. Kiyosaki teosed, mis andsid tõuke edasiseks tegutsemiseks. Miks mitte omada rohkem vabadust ja võimalust oma aega planeerida. Kuna mul juba oli olemas küünetehniku tunnistus siis oligi järgmine loogiline samm õppida ripsmepikendusi paigaldama ning lisaks õppisin juustepikendamise selgeks. Ja nii see Studio Glamour sündiski.

Millisest ametist lapsepõlves unistasite?
Lapsepõlves oli mitmeid unistusi, alates korstnapühkijast kuni telediktorin. Sinna vahele mahtusid ka kõikvõimalikud printsessid ja missid. Missivõstlusi koos sinna kuuluva meikimisega toimus meil sõbrannadega tihti, eks sealt mingi pisik kaasa tuli.

Kuidas tuli otsus Soome kolida, milliseid hirme see otsus teis tekitas?
Peale kõrgkooli kolisin Soome meessõbra juurde. Kõik oli uus ja huvitav ei mäleta, et oleks olnud mingeid hirme.

Milliseid kogemusi olete siiani saanud?
Eks iga loomisprotsess on väga põnev, alustades ruumide rentimisest, remonditöödest ja vajalike lubade taotlemisest. Ilma sõprade abita oleks olnud see kõik väga raske ja võlgnen suure tänu neile.

Kuidas kirjeldaksite Eesti ja Soome elu erinevusid?
Olen pärit Tartust, seega Helsingisse kolides sattusin suurlinna. Esialgu mõjus harjumatuna multikultuursus, toidud maitsesid harjumatult, jänesed jooksid kesklinnas ja oravad sõid käe pealt. Tegelikult toimus integreerumine valutult, kui kolid võõrale maale tuleb austada tavasid ja inimesi enda ümber.

Millega tegelete hetkel ja kuhu soovite jõuda kümne aasta pärast?
Hetkel mõlgutan laienemise plaane. Ning ootan huviga uusi väljakutseid. Et mis juhtub kümne aasta pärast… eks siis annan Teile uue intervjuu ja muljetan, mis vahepeal korda olen saatnud.

Kas Soomes karjääri tehes jääb aega ka eraeluks?
Kui alustasin tegevust siis üheks motiveerivaks mõtteks oligi suurem vabadus, tegelikult aga olen ikkagi 24/7 mõtetega salongi juures. Eraeluks tuleb aega lihtsalt võtta ja aegajalt see isegi õnnestub, arenguruumi selles vallas on aga veel küllaga.

Mida soovitaksite inimestele, kes ei julge oma unistusi ellu viia?
Arvan, et üks levinumaid hirme ongi inimestel mõte, et nad pole piisavalt tugevad, head, targad,väärt parimat jne. Selliste sundmõtete mõtlemine halvab inimese ja polegi võimalik unistusi täide viia.

Mõtetel ja soovidel on väga suur jõud.

…on midagi hingel?
Kallid ilutegijad, hindame oma tööd vääriliselt ning pakume klientidele turvalist ja kvaliteetset teenust. Soovin Teile rõõmsaid ja rahulolevaid kliente. Peatse kohtumiseni Studio Glamouris.