”Eks omajagu vaeva ja pingutusi on see nõudnud, aga kuna mul pole kunagi olnud kindlat sihti ega eesmärki saada lauljaks või muusikuks, siis päris nahast pole ma kunagi välja karanud selle pärast. Tasapisi olen ajanud oma rida ja eks see nii ole läinud. Kirjutasin (mingil määral ka siiani kirjutan) laule rohkem enda lõbuks ja see on ka hea võimalus end nö kõigest muust välja lülitada,“ räägib lauljatar Grete Paia Ohmygossip.ee’le.

Kuidas möödus Teie lapsepõlv?
Kogu elu olen elanud Kuressaares ning üles kasvanud koos vanaema, vanaisa, ema ja isaga. Kuna olin väiksena hästi aktiivne, püsimatu ja  tohutult elav laps, siis nägi suurt vatti ja vaeva minuga just vanaema, kes mind põhiliselt kasvatas. Ema oli pidevalt tööasjadega hõivatud ja reisis palju.

Millal ja kuidas jõudsite muusikani?
Laulma hakkasin lasteaia viimases rühmas, kui lauluõpetaja Pilvi Karu arvas, et ma võiksin lauluvõistlusel osaleda.

Kui raske on olnud see tee olnud?
Eks omajagu vaeva ja pingutusi on see nõudnud, aga kuna mul pole kunagi olnud kindlat sihti ega eesmärki saada lauljaks või muusikuks, siis päris nahast pole ma kunagi välja karanud selle pärast. Tasapisi olen ajanud oma rida ja eks see nii ole läinud. Kirjutasin (mingil määral ka siiani kirjutan) laule rohkem enda lõbuks ja see on ka hea võimalus end nö välja lülitada kõigest muust.

Milliseid kogemusi andis teile Eesti Laulul osalemine?
Eesti Laulul osalemine andis tohutult palju kogemusi. Eelkõige andis see väga-väga palju juurde lavanärvi osas. Ei olnud mul ka eelnevalt absoluutselt mitte mingit telekogemust. Selle saatega seoses sain otse-eetri kogemuse ja suure lavakogemuse Nokia Kontserdimaja näol. Samuti oli palju suhtlemist meediaga. Tagantjärele oli hea vaadata intervjuusid, et mida edaspidi saaksin paremini teha ja mida vältida. Lisaks andis Eesti Laulul osalemine mulle palju uusi ja huvitavaid tutvusi.

Millest sündis laul  “Päästke noored hinged”, räägib see teist?
Sündis umbes 2 aastat tagasi, algse pealkirjaga Spirits Whispers’, mis oli kerge love story mõjutustega.

Millega tegelete praegu ja kuidas veedate suve?
Hetkel teen bändiproove, kirjutan ja salvestan uut materjali ning käin esinemas.

Millised unistused ja eesmärgid on tulevikuks?
Lõpetada gümnaasium heade tulemustega, minna ülikooli ja leida endale meelepärane eriala, nagu paljudel, ma arvan? Ühtlasi üritan muusikaga võimalikult palju tegeleda ning jõuda nii kaugele, kui võimalik.

On teie süda veel vaba või hõivatud?
Liiga isiklikele küsimustele ma sooviksin vastamata jätta.

Kas midagi on hingel?
Hingel on praegu see, et saaks uue singliga edukalt välja tulla. Loodan väga, et see saab samasugust kõlapinda nagu “Päästke noored hinged”. :)